edisi akhir 2010

>> Friday, December 31, 2010

salam semua.

last entry 2010!tahun yang banyak makna bagi aku.bertukar2 lokasi.kdh-kl-kdh!
alhamdulillah.banyak rahmat Allah dinikmati pada sepanjang tahun ini.suka dan duka silih berganti.kenangan manis dan pahit sering datang dan pergi.2010 juga aku berjaya menggengam segulung ijazah sarjana muda.kembali pada keluarga.bekerja sebagai jurutera.memulakan perniagaan Restoran Warisan Utara.berhenti kerja sbagai jurutera.berniaga sepenuh masa.banyak kenangan yg dirasai bersama kawan2,cik anis dan keluarga.tahun ini juga adik lelaki aku meneruskan legasi keluarga ini ke Universiti.mungkin sekarang ramai yg masuk UNiversiti.namun bagi kami yg tidak ber'ayah' tinggi nilainya.inilah harapan seornag Ibu yg dulu nya dicaci dan dihina.dah2 lupakan semua tu ayuh azam baru sempena 2011!tahun menuju puncak!semoga perniagaan kami dilimpahkan rezeki dan seterusnya berjaya.insyALLAH.doakan aku n kami!

selamat datang 2011!hope all dreams come true!selamat tahun baru semua!

wanlat the retro lover!
31 disember 2010 11.54pm =)

Read more...

edisi akhir 2010

salam semua.

last entry 2010!tahun yang banyak makna bagi aku.bertukar2 lokasi.kdh-kl-kdh!
alhamdulillah.banyak rahmat Allah dinikmati pada sepanjang tahun ini.suka dan duka silih berganti.kenangan manis dan pahit sering datang dan pergi.2010 juga aku berjaya menggengam segulung ijazah sarjana muda.kembali pada keluarga.bekerja sebagai jurutera.memulakan perniagaan Restoran Warisan Utara.berhenti kerja sbagai jurutera.berniaga sepenuh masa.banyak kenangan yg dirasai bersama kawan2,cik anis dan keluarga.tahun ini juga adik lelaki aku meneruskan legasi keluarga ini ke Universiti.mungkin sekarang ramai yg masuk UNiversiti.namun bagi kami yg tidak ber'ayah' tinggi nilainya.inilah harapan seornag Ibu yg dulu nya dicaci dan dihina.dah2 lupakan semua tu ayuh azam baru sempena 2011!tahun menuju puncak!semoga perniagaan kami dilimpahkan rezeki dan seterusnya berjaya.insyALLAH.doakan aku n kami!

selamat datang 2011!hope all dreams come true!selamat tahun baru semua!

wanlat the retro lover!
31 disember 2010 11.54pm =)

Read more...

nak jadi rockers!

>> Friday, December 24, 2010

salam semua..haha..dah xjadi engineer..businessman to be jugak..pakata jd rockstars!haha

ok..kisahnya bermula begini..minggu lepas..hari sabtu..bersempena konsert Gemuruh Dt DigiLive kat tapak ekspo Seberang Jaya, Pulau Pinang..konsert jelajah Wings dan Search yg ke sekian kalinya bagi siri Double Trouble..namun atas faktor kesibukkan maka xdapatlah en. retro menceburkan diri ke konsert berkenaan..namun tidak apalah kerna konsert siri yg pertama di Bukit Kiara selepas 17 tahun telah selamat terpahat didalam kotak memori en.retro.jd xralat sgt la..huhu..walaupun Kulim dan Sbrg Jaya hanya 5minit perjalanan Ferari Enzolah)haha.

tp demi minat yg mendalam,,,en. retro telah dressup ala2 rockstar pada hari tersebut walaupun hanya untuk ke Bandar Kulim masuk duit kat Bank dan menebus kupon Pizza Hot tiket budak2 Siam kedai ni sahaja..dresss suar Lee koyak rabak yg dah lama xpakai..ketat gla!skinny!aku yg gemuk atau seluar yang ketat?yang mana datang dahulu..haha.nike airforce putih hi cut!(masih mencari Aliph!) plus RayBan Diamond Hard warisan turun temurun..hehe.papon..best jugak jd rockstar ni?bayang2kan awek2 yg kat Pizza Hut semua usha aku termasuk bini org dan mak2 org!haha..masuk bank pon sebegitu rupa..apek sorang tu sampai gelek pala tegok aku..haha..

papon hari paling gila aku haritu..aku pon xpasti apa yang aku pakai.tp aku pasti masih biasa bagi rockers2 tegar diluar sana.tetapi apapon itu semua tribute untuk semua rockers malaya yg kepala keras!







Read more...

nak jadi apa?

>> Friday, December 17, 2010

salam


cerita disebalik sebuah kisah..
kisahnya aku jadi apa xtau kol 5.34 pagi masih mengadap laptop ni..
sok pepagi nak kena bukak kedai.
rashid si pembancuh air cuti.hohohoho
siaplah aku.pinggang dah la sakit.pala penin2 reggae.tp mata bulat ja..haha

cerita yg sebenarnya yg disebalik kisah ini adalah..baru pasang berodbend!hahaha
celcom jenama yg terbukti no.1 di mesia (xtaula klu sales gul tu kencin aku pon kencinla..haha)
so, ni la jadinya..waktu lain bz sbb kna layan customer.bila xdak cus adik aku awai ag da paking.biarla dia release tension kat fb n livescore dia..aku paham..so bila suma da tido..keadaan sunyi...baru bleh balas dendam!haha..dr jam dua bulat trus mata ke jam 540 am!.waktu skrng..

itulah cerita ceritunya...abish...

542 am publish post button diklik!

Read more...

nak jadi engineer..

setelah lama belajaq..hati muda ni tingin nk jadi engineer.

dah merasa 4bulan..tapi apakan daya..Allah dah atur jalan hidup aku kearah bisnes..
so lupakan engineer!fokus kedai..

sacrifice for whom who sacrifice for us!

LUPAKAN...

Read more...

setelah setengah tahun

>> Monday, November 29, 2010

salam semua..

ya retro lover the epilog seorang hamba kembali..
6 bulan berlalu
entry pertama setelah tempoh masa yg begitu panjang
mcm2 ceritera dan kisah ber
laku sepanjang tempoh itu..

xpasti dari mana harus kumulakan dahulu
dr status seorng graduan sejak mei 2010
kemudian Research & Development Engineer dr Julai Hingga November
kini pembancuh air restoran warisan utara masa..haha

majlis konvokesyen ke 7 telah selesai pada 6-7 oktober lalu
alhamdulillah sehelai kertas putih keras bernitahkan dakwat hitam menyatakan kelayakan ijazah sarjana muda yg di miliki kini..usai 4 tahun memerah keringat,masa dan tenaga..
kejayaan ini hadiah buat ibu dan keluarga aku yg berkorban apa saja selama ini..

setakat ini sahaja yg dapatku titipkan dari kotak minda dikala ini,,
insyallah akn bersambung lagi..

gambar restoran yg aku bekerja kini..milik ibuku tercinta.. =)



Read more...

~~~Jiwa Kami Jiwa Retro(JKJR)~~~

>> Thursday, April 29, 2010


salam semua. :) entri akli ni kita sebenarnya berkenaan satu acara yang saya akan hadir pada 1 Mei 2010 ni. Konsert Double Trouble Ke-2 (setelah 17 tahun sejak konsert yang pertama pada tahun 1993).konsert ini menampilkan dua kumpulan rock malaya yang malar hijau(evergreeen). iaitu SEARCH & WINGS. acara ini akan berlangsung di Bukit Kiara Indoor Arena jam 8.45 malam. disebabkan ini adalah tahun terakhir en retro lover nak bermastautin di bandaraya KL sebagai pelajar, dan ini adalah kali pertama saya akan menghadiri konsert yang mega seperti ini. yang nano pun xpenah juin kecuali show SEARCH dulu kat KL International Bike Rally 2010. haha. nama ja duduk KL sampai 4 tahun.haha.mmg nak sgt pi konsert dr otai2 rock kapak mcm ni.tp xpenah berkesempatan.jadi dapat peluang kali ni.xle lepas. saya akan kesana bersama2 rakan seperjuanagan dari SCIENCE KEDAH OLD BOYS ASSOCIATION (SKOBA) set2 kami mmg minat lagu2 lama,barang2 lama, semua ynag vintage dan retro lah! sbb tu Jiwa Kami Jiwa Retro..haha...lagu2 baru ni xbapa nak masuk telinga jika kami yang melayannya..haha..lg best klu layan Beatles.haha.ok takat ni jala En Retro nak melalut sbb dah nak subuh dan kepala dah bergelora ni.haha.belanja gambar tiket satu!


tiket en retro dgn no siri 00000343 dari 10000 tau!..hehe

sebarang info boleh dapat dari web peminat Wings yang dinamakan sayap2 wings.
entri dan pic konsert akan di ceriterakan selepas konsert ini ya!
wassalam..








Read more...

setelah 33 tahun...berjejak kasih bersama mesej didalam botol

>> Wednesday, April 28, 2010


gambar kiri olivier bersama anak lelaki beliau manakala gambar kanan olivier diatas kapal keluarganya bersam ayahnya

salam semua.saya telah terbaca tajuk ini di kosmo online.Ini berita versi inggeris yg saya peting dari laman "what on xiamen" .Setelah 33 tahun seorang dari lelaki BELGIUM telah menemui kembali botol yang dibuang ke laut yang mengandungi mesej yg ditulisnya diatas kertas yang dikoyak daripada buku latihan sekolahnya ketika berlayar bersama keluarganya di perairan BRITAIN. Pada ketika itu beliau hanya berumur 14 tahun. Namun setelah masa berlalu seorang wanita BRITAIN telah menemui botol tersebut di pantai di Swanage, Dorset dan telah berjaya menjejaki OLIVIER melalui laman sosial FACEBOOK. Beliau amat terkejut dengan pertemuan ini kerana menyangka btol itu telah terbenam didalam pasir di mana-mana pantai dan akibat ombak dan ribut. Ikuti berita penuh di

Olivier Vandevalle's message in bottle shows up 33 years later, but on Facebook - What's On Xiamen
Pengguna facebook jejaki pemilik botol via Kosmo.online

facebook ni banyak kebaikan dan keburukannya. Yang bergaduh sesama Manusia, sesama bangsa & agama pun ada, manakala yang mencari kawan,kekasih, jodoh amat banyak..hehe..macam-macam ragam.

entri kali ini menarik kerana jika kita sedar surat adalah cara menghantar mesej atau pesanan yang telah lama dipraktikkan didunia sejak azali lagi.Surat dihantar melalui pelbagai cara tetapi memakan masa yang amat panjang untuk sampai ke pembacanya. sehinggakan 33 tahun lamanya.haha.tetapi pada zaman kini mesej atau pesanan di alam maya seperti YM,FB,FS,Email, dan sebagainya dapat dihantar kepada pembacanya dalam masa beberapa milisaat walaupun merentasi benua. Sebagai contoh saudara Long Hafiz boleh menyampaikan berita dari kota LONDON dalam beberapa detik sahaja. Tetapi semakin pantas dunia semakin hilang kesabaran kita.haha. Kita akan hilang sabar jika kekasih hati kita lambat membalas SMS di telefon bimbit. dan disebabkan hal ini kita akan bergaduh besar dan berpisah serta bercerai berai. Tetapi jika kita lihat nenek moyang kita dahulu. Bercinta hanya melalui surat. Sepucuk surat untuk sampai kepada kekasih hati memakan masa berbulan-bulan. Tetapi mereka tetap sabar menanti dan akhirnya berkahwin dan berbahagia sehingga ke anak cucu cicit dan ke akhir hayat mereka.

jadi, adakah kecanggihan teknologi adalah punca keruntuhan rumah tangga???(haha..xdak kena mengena dengan tajuk)
renung-renungkanlah..
selamat beramal.

wassalam..

Read more...

syiling oh syiling...

>> Friday, April 23, 2010

salam semua..nak dijadikan cita duit MARA bg bulan ni yg RM7++ tuh dah kontang.huhu.nak masuk yg next month plak ag 2 minggu.lesen L keta nak kena renew.duit wat lesen ja dah 2rat.rumah sewa ag 2rat.gatai nak pi konsert Double Trouble lgRM70 tiket,tp dah minat,nak wat cana.makan lak xhengat.xmkn t kuruih.last choice.korek tabung syiling aku.huhu.satu sem aku menabung untuk hari tua.nak wat cana xdak pilihan lain dah.hehe.tukar kat kedai runcit kg baru ni.dapatla rm50.alhamdulillah.semua ada rm80++.tp yg balance tuh syiling rm0.50.sayang nak tukaq.huhu.nak pinjam kwn2 pon semua sesak bulan ni.nak mintak mak.dia pon dah bukak kedai makan skrg.nak pakai byk duit.nasib cik anies bg pinjam rm 2rat.thanks sis!huhu.syiling oh syiling kaulah penyelamatku.walaupun kdg2 org xhargai kau langsung.mak aku selalu pesan.jumpa syiling atas jalan kutip.letak tempat tinggi,xelok kita pijak.duit tu rezeki.selalu 1sen,5sen org buang ja merata2.tp aku suka kutip.simpan.nnt aku post lak koleksi syiling aku.xbyk.tp aku simpan la.byk satu sen ja.

egt xcukup satu sen.xckup sejut.jadi hargailah syiling anda.
adios

Read more...

lama xpegi soping..sekali pegi penat btoi..nak tercabut lutut den..

>> Sunday, April 18, 2010

salam semua
sihat2 sokmo deh

18 april 2010
aku ajak gadis sorang pi teman aku
anies stryder..hehe
bersoping kat mid valley

dia pon punya eppy!weeee~~~
skali sampai
tuuu dia..
soping flyers & pemplet
kerja2 kosong kat pasaran..haha
kat jobstreet punya career fair...
haha

apa lagi berjalan la tawaf keliling mid valley exhibition centre tuh
ada 147 booth disediakan
antara big company yg open kat sana adalah
simedarby
cimb bank
public bank
genting group
dell
hp
nokia
phillip morris
dan mcm2la

sambil2 soping tuh
tanya sana sini
di celah2 orang ramai tuh sempat lg aku menjual...
jual resume aku kat 3 company yg based kat northern area
dan 1 kat selangor
huhuhu
laku2..

1. jual kat apek sensata technologies(selangor)-assemble automotive sensors
2.kat kak hr ms elevators(penang)-buat lift & escalators
3.promote kat awek hr (aku rasa trainee..hehe) silterra(kedah)-semicond wafer manufacturing
4.last but not least Naza group(sapot koglomerat MELAYU plak)-sapa xtau naza wat pa kan??haha

lepas tuh da penat jalan+lapaq teruk dah (aku tengok muka cik anies ni dah mcm nak makan aku ja..hehe)

jd kami pi makan dulu
baru separuh hall kami ronda.
Mcd menjadi pilihan kerna food court ramai gila makhluk lapaq.haha
nasib mekdi tgh lunch time punya sales

lepas smyg naik balik
pi hall no 2
dah target beberapa company nak serang
siap bulat2 lam peta
sekali dah ttp da..
habuk pon tara..haha

1. intel-(bukak tp nak xperience plg kurang 7 tahun..gila toi)
2.motorola(penang)
3.infeneon(kulim)
4.apa g ntah xegt da..

jd nak balik la.
tp singgah jobstreet punya resume & career clinic dulu
komen pasal resume aku
suma ok just beberapa rearrangement ja kena wat.huhu

then baliklah ke rumah...
masing2 da lembek.haha
tp yg bestnya dpt tengok ferari 250 gt depan mata..pergh..hensem gila..
ok 2 ja kot..doa2kan aku dapat reja cepat na?klu le b4 adik aku masuk degree ni
nak pkai byk duet tuh..huhu
insyallah..amin..

so thats all dulu..smbung lg ya!pic nnt mintak kat cik anies bwu aku update..
maklumla..henset aku cikai ja..haha

k.astalavista bebeh
chiow~~~~~~~


Read more...

yang burok kita simpan.!

>> Friday, April 16, 2010

salam semua.
rabu petang.
kwn lama aku.
si aket.
sms
ajak lepak
dia ni act sr setahun dr aku kat sekolah sains dulu

dia ni kat UTM semarak
aku pon pi la amek dia
lepak mapley kat wgsamaju
ali maju kot xsilap

borak2
sembang
pasai minat kami yg sama
haha
menyimpan barang2 lama,vintage,limited,pelik,cantik,mcm2 la.haha
yg bagi org lain burok.
bg kami lawa

aku ni minat barang2 retro
kn nick pon retro lover.huhu
aku minat rayban,kasut lama,tshirt 2 kain,3kain,kain kelambu
tin coke special edition
kotak rokok special edition
surat kabar lama2.
mcm2 la.haha
slalu jln2 selam bundle la.huhu

tp setakat sekarang brg aku xla byk mana pon nak banding ngn colector yg lain
xdak modal lg nak cr brg2 yg vintage.
sbb mahal skang ne
ramai dah pandai letak harga.
jd kena tunggula kerja dulu.huhu

mak aku dulu mmg marahla aku ni suka menyimpan.
dia suh lempaq buang ja semua..
tp aku xmau.
aku simpan gak lam kotak
penuhla bilik aku tuh
tp sejak dia aku bgtau nilai rayban diamond arwah pakcik aku yg aku simpan dr aku kecil tuh dah bernilai ribuan RM..baru dia xbising da..
huhu..jd kalau aku kutip barang2 lama dia xkan kata pa dah
paham sgt dah..haha

ni dia rayban diamond hard arwah pakcik aku..

masa nak pindah rumah aritu pun barang2 aku mak aku kemas2 elok2 buh lam kotak.haha
mak mana yg xpaham jiwa anak2 dia kan??
klu jumpa bundle baru bukak.mak aku yg pi dulu.pastu kol suh aku & adik aku pi tengok
yg best mak aku belanja.hehe

balik pada kisah si aket
mak dia pon bising jugak
tp mak dia bg amaran
kalau xsusun elok2
mak dia nak buang semua
jd dia pon cargas ubah bilik tidoq dia jd showroom koleksi2 dia.haha
ni aku belanja gambar bilik tidok si aket ni yg berubah menjadi gallery si aket ya..
haha..layyaaannn~~~~


dia ni anak ashkar..dan x atma juga..



ini koleksi keaskaren dia..haha

haa ni koleksi pingat bapak dia msa berkhidmat dgn tentera british pada world war II

si cik levis

tu dia rarely cigarettes box in town

seterika tuh yg terbaik tuh..haha

okla semua..setakat ni ja aku leh share..
next mission!my own collection gallery = bilik akula..
thanx to aket bg aku idea..
t da siap aku pgl ang melawat k!haha
credit to : aket fb's photo album : "selcouth memorabilia"

selamat menyimpan barang2 burok ya kwn2..haha








Read more...

penyambung legasi !

>> Sunday, April 11, 2010

salam semua..
haha..tajuk ntah apa2.nak wat report fyp ni act.
sok kena submit 1st draft report kat dean office..
online lu..haha..itu stendet..warm up kata org..

semalam..takziah pada pasukan kedah..xpa kita kalah nasib ja.haha
pada n9..tahniah..good game...(padahal saja bg angpa pegang piala plak.hehe)

arini..adik laki aku @ zul..da register masuk unikl mfi..haha..itu yg meneruskan legasi tuh..xtaula betoi ka dak ayat ku ini..taram shaja..haha

dia act sambung sem 3 FOUNDATION in SCIENCE & TECHNOLOGY UNIKL program..
sama mcm matrik kerajaan.cuma ni tok degree unikl punya foundation lah.
depa ada 3 sem lain dr matrik goment yg ada 2 sem tuh.sem ke 3 ni hands on (prctial lah).so sementara tunggu nak msk degree bln 7 ni(cuti xsia2)..depa akan dpat latihan secara practical la.berkaitan bidang yg depa nak amek degree nnt.

sem 3 ni paling best la..enjoy sgt.ada lulus & gagal ja.aku memahami kerna aku jugak salah satu produk dr program foundation ni jugak.huhu.so tahniah la kat adik lelaki aku yg sorang tuh.result sem 2 pon kencang 3.92 kot.haha.klu sem 1 dia score jugak.dah leh pi uk dah dia.tp xpala.at least dia akan smbg legasi aku, maruah keluarga aku dgn amek degree dlm welding & inspection nnt.hrp2 dia le kerja mana2 company oil & gas la nnt.huhu.yg paling menarik.kos dia ni satu2 nya dalam MALAYSIA!haha..pgla cari kos degree in welding & inspection kat mana2 uni klu ada selain UNIKL ya..(poyo disana)

tp aku gumbira sesangat.timing yg cantik jugak.aku da abes bulan 7 ni.adik aku lak msk.so all the best my lil bro!buktikan pada dunia!haha.buktikan pada abah ang yg xguna tuh!kat family dia yg amat2 ego tuh!

so that all for today...
adios~~~
salam ;)

Read more...

mat rempit..

>> Monday, April 5, 2010

salam..
hye kengkawan.pada yg baru follow..tq byk2 ya..
mat motor sebenarnya..
mat rempit tuh salah satu dalam kategori dibawah mat motor ja..huhu
sebenarnya..xjumpa lg mat motor yg melayan belog disini
xxkan aku sorang ja kot.
yg dok melayan belog2 ni.
haha
berceritera tentang diri aku.tentang mereka dan dunia mereka.
depa xjiwa kot berbelog2 ni.haha

ada mmg ada.tp kbyakkan depa guna belog ni tok tolak2 barang mcm helmets dan aksesori motorsikal.
yang bercerita mcm aku ada..tp baru sorang.
sapa2 ada tau kasik suggest sapa saya kay!

dan...haha
lepas ni saya nak post entry bersiri berkenaan dunia permotoran ni.
biar ramai yg maklum dan paham apa itu yg dikatakan mat rempit,matketa,matmotor,riderboy,mat airbrush xpon mat ranggi town..haha
just nak share dan tuned kepala masyarakat kita sahaja.

belanja gambar satu



custom made copper made in malaysia

nantikan ya..
salam..

Read more...

jahiliah moden..

>> Friday, April 2, 2010

assalmualaikum wbt...
semalam..
jumaat..
2 april 2010
tengahari..
aku pergi..


semayang jumaat laaaa...
hahaha..

xdakla..saja nak share about topic yg di presented by tok khatib dalam khutbah jumaat semalam.
shaja nak berkongsi ngn rakan2 suma.
tepanggil nak share kat blog ni

aku bab agama ni xexpert pon
yg basic2 ja
hidup pon terumbang ambing lagi
subuh pon asek kantoi ja
takut gak nak bicara bab agama ni
nnt kontroversi klu tersilap sebut apa2
tp apa aku kisah kata azwan ali
aku org ISLAM
sapa nak jaga ISLAM klu bukan org ISLAM
at least aku mencuba
aku share ni tok pesanan pada diri sendiri & org lain
sama2la kita beringat ya.
aku pon kena ingat

nabi pernah bersabda berdakwahlah walaupun ianya sepahit hempedu(kalu aku silap betoikan aku)
aku mmg xhafal hadith mana
tapi tu la yg aku igt sejak sekolah

berbalik pada topik ini
jahiliah ni pada definisinya kegelapan.
dimana merujuk kepada manusia yg hidup pada zaman sebelum kedatangan ISLAM di sekitar Tanah Arab
kehidupan mereka tiada rujukan,tiada law,tiada ketua & menyembah berhala
hidup hanya berlandaskan nafsu & perasaan

depa ni hidup tanpa undang2
buat ja apa nak wat
xdak org kisah atau marah
enjoy selalu
main pompuan
mabuk
clubing xtaula wujud ka dak time ni..haha
anak perempuan dibunuh hidup2
sering bergado sesama sendiri sehinggakan berlakunya pertumpahan darah

kehidupan mereka pulak tidak ada satu petunjuk macam ALQURAN untuk di rujuk
tapi setelah kedatangan ISLAM yg dibawa oleh NABI MUHAMMAD SAW
golongan ini mula mengecil
walaupun ramai yg menentang secara radikal dakwah NABI SAW ketika itu termasuk ayah saudara NABI SAW sendiri iaitu ABU JAHAL

namun, sehingga hari ini pengaruh/budaya/kehidupan/cara hidup masyarakat jahiliah ini masih menular dikalangan masyarakat moden
pada era millenium ini, kita masih kedengaran kes2 jenayah yg ganas!
dera anak kecik sampai mati(adik safiyah). deraan sex sampai mati (adik nurin)
kes buang anak yg diproses secara luar nikah lg la melambak. (ni aku paling marah.comei kot budak2 tuh!)
tu xsebut kes haruan makan anak lagi

aku selalu pi lepak kat mapley belakang hotel concorde berdekatan jalan P Ramlee makan nasik lemak.selalula nmpak anak2 melayu yg mabuk.pening.kepit perempuan kiri kanan.pakaian xyah cakapla kan?org laki klu xusha rapat ada simptom kepondanan lah tu.hahaha.

artis melayu lagi xle cakap.club tuh tempat lepak ja.camana depa le lepak tempat camtuh pon aku xtau.lalu depan pon bau dia aku dh xlalu.
haha.adala sekumpulan kwn aku dr luar KL yg kaki clubing.selalu turun KL layan clubing.tp depa pelik."korang umah dah dlm KL.kat town.xkan xlayan clubing?"
"kami mmgla duk btoi2 KL ni.tp kami xJIWA la clubing2 ni.mintak maafla na"
tu dialog pertama bila jumpa depa bila naik KL.lepas dari tu xdak dah nak ajak ka tegur ka tanya papa ka. depa punya dunia aku & dak2 aku punya dunia.tapi kami tetap kwn.haha.leh BBQ atau main futsal skali.

so, ni lah antara contoh2 JAHILIAH MODEN.byk ag tp aku dah xle pikiaq dah.haha.sama2 lah kita fikir2kan.dimana kita sekarang.JAHILkah kita?

harap tiada yg terasa.contoh2 adalah hanya untuk dakwah semata2.

aku xsempurna
tp aku nak sempurna
lupakan kesempurnaan
carilah perubahan
marilah berubah
amin..

Read more...

hilangnya sebutir permata dalam arena komedi negara

>> Thursday, April 1, 2010

alfatihah buat arwah Din Beramboi yang telah pulang kerahmatullah pada 12.30 am (2 April 2010).
berita terkini ini dipetik dari laman peminat salah seorang teman baik arwah.
abg afdlin shauki..

punca kematian belum dapat dipastikan.

credits :http://www.facebook.com/pages/Afdlin-Shauki/19005495526?v=feed&story_fbid=10150148153265527

Read more...

menghitung hari...

>> Wednesday, March 31, 2010

amat tekanan..sblum sign in ja blogger.com nih mcm2 idea nak post entry..
tp skali bukak kelam..hadui..aku mmg bukan dilahirkan utk jd sorang penulis la..walaupun aku berminat kearah itu..

aih..hidung dok meleleh hinguih plak..tekak da perit..nak demam aa ne..aish..

ok topik menghitung hari ni general bagi aku..
banyak perkara yg buleh jd datelinenya..haha
antaranya..

1)konvoi ke terengganu 2010 crossover with my lil bro registration day at UNIKL MFI (10-11 april 2010) 9days to go.

tp aku xtau cana nk decide..tp family mmg diutamakan la..taaapiiii..aku nak pi ganu weh!!!last event kot ni bersama Re-10 motorsport (FB : http://www.facebook.com/re10.motorsport ) sblm aku abeh stadi n lek KEDAH.100 peserta dah confirm.
1 FEB lepas cukupla 3 tahun aku juin clan ni.pi ganu ni pon sbb kenduri kawen Sham WNT. antara pioneer clan sblm aku lagih.aih.nak pi ganu!tp mlm 10 april tuh pon mak & adik aku sampai kl.depa mana tau jalan kl.xpala terpaksala korban sket.hidup ni kena berkorban jugak.pasrah2.huhu

2)konsert double trouble 2..bukan sekadar reunion.(1 mei 2010)29 days to go.

sms dr rakan sains kedah dulu berbunyi "kwn2.konsert double trouble 1 mei ni.tiket rm70,ada bran??" haha..trus smgat aku dpt sms ni.weh ni last yer aku kat kl k!.kena la pi!lagipon SEARCH feat WINGS kot!last konsert ni tahun 1993 dulu!xpi mmg rugi walaupon aku da ag satu dateline pada 3ha mei.haha.tengok perkara (4&3) ya.hehe



3)final exam! (26&27 april 2010) 25 days to go!

haha..ni final exam aku yg terakhir buat tempoh aku bergelar undergraduate student of bachelor eng. tech (hons) in tool & die at UNIKL IPROM.so kena bagi full hit lah! sem ni target 4 flat terpacak!haha.insyallah.doa2kan aku ya!

4)last paper for semester 8th final exam @ MERDEKA @ FREEDOM!!! (3mei 2010) 32 days to go!

haaaa.yg ni la saat2 yg aku dok tunggu selama ni.dr masuk tadika umur 5tahun lg.kira2 18 tahun lepas.sampai la ke sekolah rendah then matjiwa science school next Unikl Fooundation programme.yang ni la harapan mak & keluarga aku selama ni.insyallah.doakan aku kwn2.

5)UNIKL 7th Convocation 2010! (9 oktober 2010)158 days to go!
ni la hari kemuncak untuk meraikan segala penat lelah selama ini!
samalah kita berdoa agar hari2 yg dinantikan tiba dgn lancar tanpa sebarang halangan.amin..

Read more...

half way to the peak!

>> Friday, March 26, 2010

alhamdulillah
hari ni
aku dah berjaya present Final Year Project(FYP)
group 1st
9am-9.30am

lega rasa kepala
tinggai submit report hard cover ja

lari sana sini
penat nak mati
FYP terbaik mesti MARI!!!!haha
harap markah yg cemerlang kami dapat

insyallah
thanx to
dr raja+kaha+bad+poji+abg rohaimi+abg salman+all who supporting us
love all!!!
adios!



Read more...

pesta buku antarabangsa KL 2010..

1st time aku pi event ni
target:versus by hlovate
hari first pi, sold out!!!damn!!
2nd day, dapat hasil
hasil : printed version of Versus & 5tahun 5bulan
hahaha..gumbira~~~
sbb: dapat versus + dapat jumpa rerakan sekolah kebangsaan sungai seluang..
setelah 11tahun, 1st skss reunion kat KL
loc: pesta buku,pwtc&the mall food court
jumpa kwn2 yg dulu kanak2
la ni dah mcm pak+mak org da.haha
hasnul:macho+gaya playboy+rupanya housemate kwn matjiwa aku dulu+penah pi rumah depa+salam+3tahun lepas+tp xcam.haha
ika:gadis kiut+blur bila di bahan
farah:maintain....
asma: tunang org da weh!haha
ada 2 org lg sekadar penambah seri sbb mmg berseri pon...hehe (ima feat nasir) ima yg berseri tuh.haha

apa2 pon..nak sambung versus dulu
xdan nak baca sbb bz ngn fyp ja.haha
chow!

Read more...

SESEJUK AIS!!

>> Friday, March 12, 2010

8mac 2010 tepat jam 8malam aku singgah di kedai makan tabong haji, jln ipoh.
jam 10.50 saudara azam ajak aku lepak cucuk2@stemboat tepi sogo. mula mals nak pi.tapi berat ati nak balik rumah.aku ngan wan bngau pon pi la.lepak dgn nali pomen n rakan.sampai ja kat sana, ati aku terus xkeruan@xsedap atila..dupdapdupdap.awat xtau teringat mak n fam aku kat kampong.time tu 11pm lbh..lbh kurang 10 minit kemudian tiba2 hati ni tenang ja..aku pun pelik tapi xpala.wan ajak layan cucuk2 sebatang 2.aku amek pinggan polistrene tu pilihla 4 cucuk.lepas tu celupla dalam ayaq hangat dia.sedang elok nak masak ja.henpon ttba berdering.'lovely mum' terpapar kat skrin nokia 1110 aku.angakta ja mak aku tanya ada mana??aku kata ada kl.mak aku kata "pakteh dah xdak" then sebak pastu menangis.truih lutut aku lemah.4batang cucuk2 tu aku letak kat atas table.bagi kawan aku.suruh depa perabih.aku dah xlalu.

pakteh aku (mansor bin harun) org yang amat rapat dgn aku.mcm abah aku sendiri.dulu sebelum aku mai kl pon a aku mai KL dia yg bagi doa mcm2 kat aku srh aku amal.bg pendinding.dia kata KL tu jahat.tempat setan beranak.btoi kata dia.aku penah terselamat dari di pukau kat jalan hj taib chow kit.mmg setan bersepah.dia pesan,jgn cari pasai dgn org.org xkan cari pasai dgn kita.alhamdulillah hampir 4 tahun aku duk sini xpenah tumbuk org atau kena tumbuk dgn org.dia pon pesan salahlaku jenayah tanggugjawab sendiri.mcm2 lg dia pesan.masih terngiang2 kat telinga aku ni.

Allah tu Maha Kuasa.cantik ja dia susun.rupanya masa aku xsedap hati tu la paktek abeh umuq.patutla aku berat ja hati nak balik rumah kat kg baru.rupanya nak bagi aku dekat dgn pudu.aku terus kepudu dr sogo.1minit setengah sampai.kaunter pon dah banyak tutup.ttba nampak kakak 2 duk gamit2 dari dalam kaunter Konsortium."nak pi mana adik?" "kulim, malam ni jam 12am ada kak?" "xdak, 1130pm ja ada, ni bas nak jalan dah ni" "ok amik satu, tapi kak srh depa tunggu saya satna, saya nak bagi kunci moto kat kawan saya diluaq, saya nak balik jugak pakteh saya meninggal" "ok adik". aku terus naik bas malam tu sehelai sepinggang.beli benson & hedges 14 dan mineral water ja. sepanjang perjalanan aku menangis xhenti setiap kali aku baca alfatihah.nasib bas kosong malam tu.aku teringat semua kenangan aku dgn arwah.aku agak terkilan sebab last aku jumpa arwah masa raya posa aritu ja.balik kg pun xdan nak jumpa dia.duka kalut tolong mak aku menega.banyak kali dia duk sebut nama aku.nak jumpa aku.tapi 2la.ALLAH maha mengetahui.

sampai saja dikg jenazah dah dibawak balik ke rumah pusaka tokwan aku.di kg sungai seluang bawah.tenang ja muka arwah,mcm tidoq ja.syukur.dia pergi dgn tenang.walaupun sakit jantung, tapi masa abis umuq arwah tengah tengok TV dgn anak2 dia.siap duk gelak2 lagi.yang aku dapat buat tok berjasa kat arwah hanyala memandikan jenazah, tolong ikat kain kapan dan usung jenazah arwah. kesejukan terasa apabila bibir aku singgah di pipi dan dahi arwah.beku,sejuk,kaku, macam ais.air mata aku dah xtertahan lagi dah masa tu.SEDIH!

pakteh disini iwan nak mintak maaf atas segala kesilapan sejak dari lahir sampai la ni.mintak halal makan minum.mintak halal dan berkat ilmu yang pakteh turunkan.
semoga roh pakteh tenang disana na.iwan hanya mampu doakan iwan dari sini saja.semoga roh beliau akan ditempatkan dikalangan yang beriman dan soleh.amin..


ALFATIHAH..
MANSOR BIN CHE MAH
1958-2010


gambar terakhir bersama arwah.hari raya puasa yang lepas

Read more...

macammacam..

>> Wednesday, February 24, 2010

GLASGOW: Separuh daripada lelaki di Britain mengaku dalam satu tinjauan bahawa mereka selalu memandang payu dara wanita sebelum melihat wajahnya, lapor akhbar The Scotsman.
Empat daripada 10 lelaki mengakui merenung buah dada sekurang-kurangnya 10 kali sehari.
Tinjauan syarikat pembedahan kosmetik Transform di kalangan wanita pula mendapati, 48 peratus daripada mereka tidak puas hati dengan saiz buah dada mereka dan mahu mengubahnya.Selain itu, empat daripada sepuluh wanita cemburu dengan ‘aset’ rakan sendiri dan 46 peratus pula mahukan payu dara seperti selebriti terkenal. - Agensi

dipetik dari Berita Harian Online

ni kalau wat kajian kat Malaysia agak2 camna result dia hah??haha

Read more...

aktiviti mendatang...

antara aktiviti yang akan kutempuhi dlam masa terdekat.

26FEB2010-CNY Open House, Perfect HQ, PJ.
28FEB2010-Re-10 Motorsport 2010 Annual Meeting
3MAC2010-Surface Roughness Tester Machine Training, Iprom Worksyop, Shamelin
12MAC2010-Final Year Project presentation
13MAC2010-Iprom Festival 2010
14MAC2010-Kenduri kahwin Syed Abdul Ghafar (player PKNS/Myteam)
19,20MAC2010-Cuprix pusingan 1st (stadium darulaman, Kedah)
10APRIL2010-kenduri kawen Sham WNT, pulau rusa, K.Terengganu

weh..final exam bila hah???hahahahaha

Read more...

aku suka sibok2!!

>> Monday, February 8, 2010

lama gla aku xupdate..haha..mcm2 crita ak nak share tp kalut ngat xdan..tmbah2 masa nak beh taun 2009..ngan tergolek motonya..ngan perhimpunan pemimnpin usahawan ipta..nagn pgrah prog msrnya.ngan bunga api mlm new yernyala..haha..mcm2..egt nak tulih buku la..wat biografi..haha.tapi bila masa??bc 'pelangi'pon xstle ag ni 'versus' plak nak kuaq da..2la..da saja benda aku nak wat n involve...smpai kwn2 kata aku ni giat..haha
tp aku jenis suka wat bz..xtau napa..bz itu best..bila xbz aku bosan,...bila bz gadoh plak kata penat..sgt pnt smpai aku demam..tp 2 pon pulun lg..haha..xtaula ku ni..bukan pa..benda2 ni melatih daya kepimpinan aku...haha kwn pon rmai..'pr' pon up skit..
la ni bz cari tender tok bisnes aku lak..pastu fyp lg..asiment lg..


tp idop mana yg xsibok kan???tengok kl dah..suma org sibok ngan hal masing2..pm lg sibok kot..haha..tp xkisahla..jnji aku xmenyibok hal org lain sudala kan??

Read more...
Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget

retro love peace

marilah kita semua bersatu

  © Blogger templates Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP