menghitung hari...

>> Wednesday, March 31, 2010

amat tekanan..sblum sign in ja blogger.com nih mcm2 idea nak post entry..
tp skali bukak kelam..hadui..aku mmg bukan dilahirkan utk jd sorang penulis la..walaupun aku berminat kearah itu..

aih..hidung dok meleleh hinguih plak..tekak da perit..nak demam aa ne..aish..

ok topik menghitung hari ni general bagi aku..
banyak perkara yg buleh jd datelinenya..haha
antaranya..

1)konvoi ke terengganu 2010 crossover with my lil bro registration day at UNIKL MFI (10-11 april 2010) 9days to go.

tp aku xtau cana nk decide..tp family mmg diutamakan la..taaapiiii..aku nak pi ganu weh!!!last event kot ni bersama Re-10 motorsport (FB : http://www.facebook.com/re10.motorsport ) sblm aku abeh stadi n lek KEDAH.100 peserta dah confirm.
1 FEB lepas cukupla 3 tahun aku juin clan ni.pi ganu ni pon sbb kenduri kawen Sham WNT. antara pioneer clan sblm aku lagih.aih.nak pi ganu!tp mlm 10 april tuh pon mak & adik aku sampai kl.depa mana tau jalan kl.xpala terpaksala korban sket.hidup ni kena berkorban jugak.pasrah2.huhu

2)konsert double trouble 2..bukan sekadar reunion.(1 mei 2010)29 days to go.

sms dr rakan sains kedah dulu berbunyi "kwn2.konsert double trouble 1 mei ni.tiket rm70,ada bran??" haha..trus smgat aku dpt sms ni.weh ni last yer aku kat kl k!.kena la pi!lagipon SEARCH feat WINGS kot!last konsert ni tahun 1993 dulu!xpi mmg rugi walaupon aku da ag satu dateline pada 3ha mei.haha.tengok perkara (4&3) ya.hehe



3)final exam! (26&27 april 2010) 25 days to go!

haha..ni final exam aku yg terakhir buat tempoh aku bergelar undergraduate student of bachelor eng. tech (hons) in tool & die at UNIKL IPROM.so kena bagi full hit lah! sem ni target 4 flat terpacak!haha.insyallah.doa2kan aku ya!

4)last paper for semester 8th final exam @ MERDEKA @ FREEDOM!!! (3mei 2010) 32 days to go!

haaaa.yg ni la saat2 yg aku dok tunggu selama ni.dr masuk tadika umur 5tahun lg.kira2 18 tahun lepas.sampai la ke sekolah rendah then matjiwa science school next Unikl Fooundation programme.yang ni la harapan mak & keluarga aku selama ni.insyallah.doakan aku kwn2.

5)UNIKL 7th Convocation 2010! (9 oktober 2010)158 days to go!
ni la hari kemuncak untuk meraikan segala penat lelah selama ini!
samalah kita berdoa agar hari2 yg dinantikan tiba dgn lancar tanpa sebarang halangan.amin..

Read more...

half way to the peak!

>> Friday, March 26, 2010

alhamdulillah
hari ni
aku dah berjaya present Final Year Project(FYP)
group 1st
9am-9.30am

lega rasa kepala
tinggai submit report hard cover ja

lari sana sini
penat nak mati
FYP terbaik mesti MARI!!!!haha
harap markah yg cemerlang kami dapat

insyallah
thanx to
dr raja+kaha+bad+poji+abg rohaimi+abg salman+all who supporting us
love all!!!
adios!



Read more...

pesta buku antarabangsa KL 2010..

1st time aku pi event ni
target:versus by hlovate
hari first pi, sold out!!!damn!!
2nd day, dapat hasil
hasil : printed version of Versus & 5tahun 5bulan
hahaha..gumbira~~~
sbb: dapat versus + dapat jumpa rerakan sekolah kebangsaan sungai seluang..
setelah 11tahun, 1st skss reunion kat KL
loc: pesta buku,pwtc&the mall food court
jumpa kwn2 yg dulu kanak2
la ni dah mcm pak+mak org da.haha
hasnul:macho+gaya playboy+rupanya housemate kwn matjiwa aku dulu+penah pi rumah depa+salam+3tahun lepas+tp xcam.haha
ika:gadis kiut+blur bila di bahan
farah:maintain....
asma: tunang org da weh!haha
ada 2 org lg sekadar penambah seri sbb mmg berseri pon...hehe (ima feat nasir) ima yg berseri tuh.haha

apa2 pon..nak sambung versus dulu
xdan nak baca sbb bz ngn fyp ja.haha
chow!

Read more...

SESEJUK AIS!!

>> Friday, March 12, 2010

8mac 2010 tepat jam 8malam aku singgah di kedai makan tabong haji, jln ipoh.
jam 10.50 saudara azam ajak aku lepak cucuk2@stemboat tepi sogo. mula mals nak pi.tapi berat ati nak balik rumah.aku ngan wan bngau pon pi la.lepak dgn nali pomen n rakan.sampai ja kat sana, ati aku terus xkeruan@xsedap atila..dupdapdupdap.awat xtau teringat mak n fam aku kat kampong.time tu 11pm lbh..lbh kurang 10 minit kemudian tiba2 hati ni tenang ja..aku pun pelik tapi xpala.wan ajak layan cucuk2 sebatang 2.aku amek pinggan polistrene tu pilihla 4 cucuk.lepas tu celupla dalam ayaq hangat dia.sedang elok nak masak ja.henpon ttba berdering.'lovely mum' terpapar kat skrin nokia 1110 aku.angakta ja mak aku tanya ada mana??aku kata ada kl.mak aku kata "pakteh dah xdak" then sebak pastu menangis.truih lutut aku lemah.4batang cucuk2 tu aku letak kat atas table.bagi kawan aku.suruh depa perabih.aku dah xlalu.

pakteh aku (mansor bin harun) org yang amat rapat dgn aku.mcm abah aku sendiri.dulu sebelum aku mai kl pon a aku mai KL dia yg bagi doa mcm2 kat aku srh aku amal.bg pendinding.dia kata KL tu jahat.tempat setan beranak.btoi kata dia.aku penah terselamat dari di pukau kat jalan hj taib chow kit.mmg setan bersepah.dia pesan,jgn cari pasai dgn org.org xkan cari pasai dgn kita.alhamdulillah hampir 4 tahun aku duk sini xpenah tumbuk org atau kena tumbuk dgn org.dia pon pesan salahlaku jenayah tanggugjawab sendiri.mcm2 lg dia pesan.masih terngiang2 kat telinga aku ni.

Allah tu Maha Kuasa.cantik ja dia susun.rupanya masa aku xsedap hati tu la paktek abeh umuq.patutla aku berat ja hati nak balik rumah kat kg baru.rupanya nak bagi aku dekat dgn pudu.aku terus kepudu dr sogo.1minit setengah sampai.kaunter pon dah banyak tutup.ttba nampak kakak 2 duk gamit2 dari dalam kaunter Konsortium."nak pi mana adik?" "kulim, malam ni jam 12am ada kak?" "xdak, 1130pm ja ada, ni bas nak jalan dah ni" "ok amik satu, tapi kak srh depa tunggu saya satna, saya nak bagi kunci moto kat kawan saya diluaq, saya nak balik jugak pakteh saya meninggal" "ok adik". aku terus naik bas malam tu sehelai sepinggang.beli benson & hedges 14 dan mineral water ja. sepanjang perjalanan aku menangis xhenti setiap kali aku baca alfatihah.nasib bas kosong malam tu.aku teringat semua kenangan aku dgn arwah.aku agak terkilan sebab last aku jumpa arwah masa raya posa aritu ja.balik kg pun xdan nak jumpa dia.duka kalut tolong mak aku menega.banyak kali dia duk sebut nama aku.nak jumpa aku.tapi 2la.ALLAH maha mengetahui.

sampai saja dikg jenazah dah dibawak balik ke rumah pusaka tokwan aku.di kg sungai seluang bawah.tenang ja muka arwah,mcm tidoq ja.syukur.dia pergi dgn tenang.walaupun sakit jantung, tapi masa abis umuq arwah tengah tengok TV dgn anak2 dia.siap duk gelak2 lagi.yang aku dapat buat tok berjasa kat arwah hanyala memandikan jenazah, tolong ikat kain kapan dan usung jenazah arwah. kesejukan terasa apabila bibir aku singgah di pipi dan dahi arwah.beku,sejuk,kaku, macam ais.air mata aku dah xtertahan lagi dah masa tu.SEDIH!

pakteh disini iwan nak mintak maaf atas segala kesilapan sejak dari lahir sampai la ni.mintak halal makan minum.mintak halal dan berkat ilmu yang pakteh turunkan.
semoga roh pakteh tenang disana na.iwan hanya mampu doakan iwan dari sini saja.semoga roh beliau akan ditempatkan dikalangan yang beriman dan soleh.amin..


ALFATIHAH..
MANSOR BIN CHE MAH
1958-2010


gambar terakhir bersama arwah.hari raya puasa yang lepas

Read more...
Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget

retro love peace

marilah kita semua bersatu

  © Blogger templates Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP