>> Thursday, August 9, 2012

Selamat Berpuasa..lagi 10 hari..sat ja rasa..urm..xdan nak cover dosa2 dgn ibadat...taun depan baru jumpa ramadan lagi..dan lama jugak aku x menulis dan menjual kat blog..egt nak aktif balik la..traffic sentiasa ada terutama www.bandelisma.blogspot.com ramai dok SMS nak barang..kena aktif balik nih!cari duit kawin! =)

Read more...

aku nak tulis!

>> Monday, February 13, 2012


salam semua rakan2..

dah lebih setahun blog aku ni xdihuni..
bukan takat berabuk dah..berkarat!bersawang!berdaki!bersemot! dah blog aku ni..
kena full overhaul nih! fuh! bukan xmau tulis..aku rindu menulis..tp tu lah!org cukop ja 24 jam sehari..aku xreti2 nak cukop..haha!neway!nantikan!aku kembali!epilog akan wat come back album!haha!

layan~ rosewood kembali!


aku la ni!




gemuk kah??hahaa

Read more...

edisi akhir 2010

>> Friday, December 31, 2010

salam semua.

last entry 2010!tahun yang banyak makna bagi aku.bertukar2 lokasi.kdh-kl-kdh!
alhamdulillah.banyak rahmat Allah dinikmati pada sepanjang tahun ini.suka dan duka silih berganti.kenangan manis dan pahit sering datang dan pergi.2010 juga aku berjaya menggengam segulung ijazah sarjana muda.kembali pada keluarga.bekerja sebagai jurutera.memulakan perniagaan Restoran Warisan Utara.berhenti kerja sbagai jurutera.berniaga sepenuh masa.banyak kenangan yg dirasai bersama kawan2,cik anis dan keluarga.tahun ini juga adik lelaki aku meneruskan legasi keluarga ini ke Universiti.mungkin sekarang ramai yg masuk UNiversiti.namun bagi kami yg tidak ber'ayah' tinggi nilainya.inilah harapan seornag Ibu yg dulu nya dicaci dan dihina.dah2 lupakan semua tu ayuh azam baru sempena 2011!tahun menuju puncak!semoga perniagaan kami dilimpahkan rezeki dan seterusnya berjaya.insyALLAH.doakan aku n kami!

selamat datang 2011!hope all dreams come true!selamat tahun baru semua!

wanlat the retro lover!
31 disember 2010 11.54pm =)

Read more...

edisi akhir 2010

salam semua.

last entry 2010!tahun yang banyak makna bagi aku.bertukar2 lokasi.kdh-kl-kdh!
alhamdulillah.banyak rahmat Allah dinikmati pada sepanjang tahun ini.suka dan duka silih berganti.kenangan manis dan pahit sering datang dan pergi.2010 juga aku berjaya menggengam segulung ijazah sarjana muda.kembali pada keluarga.bekerja sebagai jurutera.memulakan perniagaan Restoran Warisan Utara.berhenti kerja sbagai jurutera.berniaga sepenuh masa.banyak kenangan yg dirasai bersama kawan2,cik anis dan keluarga.tahun ini juga adik lelaki aku meneruskan legasi keluarga ini ke Universiti.mungkin sekarang ramai yg masuk UNiversiti.namun bagi kami yg tidak ber'ayah' tinggi nilainya.inilah harapan seornag Ibu yg dulu nya dicaci dan dihina.dah2 lupakan semua tu ayuh azam baru sempena 2011!tahun menuju puncak!semoga perniagaan kami dilimpahkan rezeki dan seterusnya berjaya.insyALLAH.doakan aku n kami!

selamat datang 2011!hope all dreams come true!selamat tahun baru semua!

wanlat the retro lover!
31 disember 2010 11.54pm =)

Read more...

nak jadi rockers!

>> Friday, December 24, 2010

salam semua..haha..dah xjadi engineer..businessman to be jugak..pakata jd rockstars!haha

ok..kisahnya bermula begini..minggu lepas..hari sabtu..bersempena konsert Gemuruh Dt DigiLive kat tapak ekspo Seberang Jaya, Pulau Pinang..konsert jelajah Wings dan Search yg ke sekian kalinya bagi siri Double Trouble..namun atas faktor kesibukkan maka xdapatlah en. retro menceburkan diri ke konsert berkenaan..namun tidak apalah kerna konsert siri yg pertama di Bukit Kiara selepas 17 tahun telah selamat terpahat didalam kotak memori en.retro.jd xralat sgt la..huhu..walaupun Kulim dan Sbrg Jaya hanya 5minit perjalanan Ferari Enzolah)haha.

tp demi minat yg mendalam,,,en. retro telah dressup ala2 rockstar pada hari tersebut walaupun hanya untuk ke Bandar Kulim masuk duit kat Bank dan menebus kupon Pizza Hot tiket budak2 Siam kedai ni sahaja..dresss suar Lee koyak rabak yg dah lama xpakai..ketat gla!skinny!aku yg gemuk atau seluar yang ketat?yang mana datang dahulu..haha.nike airforce putih hi cut!(masih mencari Aliph!) plus RayBan Diamond Hard warisan turun temurun..hehe.papon..best jugak jd rockstar ni?bayang2kan awek2 yg kat Pizza Hut semua usha aku termasuk bini org dan mak2 org!haha..masuk bank pon sebegitu rupa..apek sorang tu sampai gelek pala tegok aku..haha..

papon hari paling gila aku haritu..aku pon xpasti apa yang aku pakai.tp aku pasti masih biasa bagi rockers2 tegar diluar sana.tetapi apapon itu semua tribute untuk semua rockers malaya yg kepala keras!







Read more...

nak jadi apa?

>> Friday, December 17, 2010

salam


cerita disebalik sebuah kisah..
kisahnya aku jadi apa xtau kol 5.34 pagi masih mengadap laptop ni..
sok pepagi nak kena bukak kedai.
rashid si pembancuh air cuti.hohohoho
siaplah aku.pinggang dah la sakit.pala penin2 reggae.tp mata bulat ja..haha

cerita yg sebenarnya yg disebalik kisah ini adalah..baru pasang berodbend!hahaha
celcom jenama yg terbukti no.1 di mesia (xtaula klu sales gul tu kencin aku pon kencinla..haha)
so, ni la jadinya..waktu lain bz sbb kna layan customer.bila xdak cus adik aku awai ag da paking.biarla dia release tension kat fb n livescore dia..aku paham..so bila suma da tido..keadaan sunyi...baru bleh balas dendam!haha..dr jam dua bulat trus mata ke jam 540 am!.waktu skrng..

itulah cerita ceritunya...abish...

542 am publish post button diklik!

Read more...

nak jadi engineer..

setelah lama belajaq..hati muda ni tingin nk jadi engineer.

dah merasa 4bulan..tapi apakan daya..Allah dah atur jalan hidup aku kearah bisnes..
so lupakan engineer!fokus kedai..

sacrifice for whom who sacrifice for us!

LUPAKAN...

Read more...
Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget

retro love peace

marilah kita semua bersatu

  © Blogger templates Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP