anugerah dekan semester julai 2008

>> Wednesday, July 29, 2009


aku duduk depan skali ujung skali belah kiri anda

majlis anugerah dekan iprom


sijil2 dean list

alhamdulillah...selama pengjian aku kat unikl iprom ni..semester ni ja(sem 5@julai 08) ...sebelum practical ...aku berjaya capai dean list...sem 1 dlu hampir..0.03 saja memisahkan ruang antara aku dan anugerah dekan ni...terkilan jugak la...tp 2la org cakap kita usaha..ALLAH yg susun semua dlm kehidupan ne..


idola aku HASNAH BT HARUN (mak aku la..)

anugerah ni aku tribute kat mak yg aku sayangi..thanx mom..love u sooo much..bg aku sapot tok sambung cita2 dia yg xle mengaji dulu(belajar)..sbb kemiskinan..dan xdak org nak monitor..(tok mah (mak kepada mak aku)) arwah msa mak aku darjah 1...jadi mak aku mengaji sampai darjah 5 saaj..mak aku xbodo..pandai sgt2..selalu dapat no 1/2 ja (fight ngan maksu aku..kembar dia..)..atlet lak 2..tp rexki xdak org dulu susah..xle sekola..motong getah ja..pas2 keja kilang..tp mak aku pandai speaking gak tau..haha..

dia selalu cita susah org dulu cana..p sekolah jalan kaki berbatu2..kasut koyak2..kotor gila bila jalan ikut tanah merah..masuk paya...terjun sg..baju season..beg sekolah pakai beg plastic AJINOMOTO ja(ala mcm plastic F.O.S tu yg angpa slalu p soping 2)..duit belanja sekupang ja..kadang2 xdak..bawak bekal dr umah kdg2 2..sekupang beli nasi lemak..minum ayaq plak..ayaq paip ja...sbb 2 la aku xkisah klu langah(minum) ayaq paip ja masa sekolah2 dulu even la ni..(ubat tok org pandai kot)haha..sbb masa aku sekola sains dlu..ayaq paipla suma berebut nak...sorang beli ayaq sirap..pas2 refill kat paip..pakat2 hirup..abehh...refill lg..mcm mcd lak kan.hahaha...

balik kat cita mak aku..2la yg wat aku semangat nak belajaq..selalu dia cita2..tmbh2 bila mak menakan n pak menakan(pak/mak sedara) aku ada..lg mcm cita2 kuaq..n setiapkali dia cita2..aku mesti sebak..sedih..xtahan..kdg2 menitik gak ayaq mata jantan aku ni..xle tahan weh..tgk bersamamu pun aku sebak..ni dok taip ni pon sedih sgt2...tingt mak aku susah pyh srg2 kat umah kerja kuat smpai tgh mlm2 cr duit tok aku ngan adik2..nak arap bapak...emmm ampeh..sebulan bg rm50 ja..awat dia egt anak2 dia ni makan cokodok p tadika ka ari2..xbesaq2???xpala..dh 11 tahun aku xtgk muka dia..mati pon xpala dr ada pak mcm 2..ampeh!!!haha..

sbb 2la aku nak mengaji pandai2..grad cepat2..kerja cepat2..kerja elok2..nak balik kg...duk umah..nak jaga mak aku..nak sara adik2 aku mengaji plak..aku nak bukak bisnes yg aku rncg ngan kazen aku yg dah nak grad 2..

so aku da lg 2 sem..aku nak shoot dean list ag!!!wlupun da segolongan kwn2 aku kutuk2 minat aku kat sukan permotoran..mat rempit la apala,,meetingla..sukaneka matrempitla..ya aku mmg minat motor..mekap motor..kuaq lepak mlm mgu,konvoi tp aku bukan rempit haram jadhah 2 k..aku sekadar rider boy ja k..lesen rodtek complete..ikat tali helmet..pakai motor standard..ada side mirror..lampu depan belakang menyala..yg penting xlari rodblok..dan kawan ngan polis..

dan paling penting!!!matrempit yg suka kuaq malam minggu lepak smpai pagi join sukaneka matrempit ni tetap buktikan dia bleh dapat dean list kawan2!!!!!!!!!!!!!!


IZWAN@WANLAT..
SETIAUSAHA MAJLIS,
KELAB PERMOTORAN RE-10 MALAYSIA
MALAYSIA RE-10 CLUB(MRC)

Read more...

21 julai 2009~~~maafkan aku...

>> Monday, July 27, 2009


tarikh yg aku akan igat sampai bila2...our love relationship stops there..but not the relationship itself...we still frenz as before...akan kusimpan kenangan cinta kita...xkan terpadam selamanya...(gersang-masih aku terasa)

thanx a lot nooraziela bt md tahir for coming into mylife when i really need sum1 by myside..tp jodh kita xpanjang..sy wat keputusan ne tok kebaikan masa depan awak..sya bukan lelaki idaman awak...saya xle bahagiakan awak..awak pon da grad n kerja skarang kan...teruskan kejar cita2 anda k..jgn lupa asal usul..balas jasa org yg tolong awk selama ni k..espc tok,tokwan,kak.maksu.maklong.makndak n makteh n fam depa suma..harap awak jumpa lelaki yg btol2 buleh bahagia kan awak dan ada ciri2 idaman awak k...jan mcm sy k..

really sorry......

bulan julai malang kot tok aku..awek 1st putus julai gak..date xegt..awek 2nd aku lepas kat laki 2 pon 30 julai ...yg 3rd ne plak 21 julai...ntahla...cuma 12 julai ja hari yg terbaik bagi aku..bday mak aku yg tercinta...mak rindu mak................... ;(

Read more...

minggu silaturahim julai 2009 unikl iprom



bermula pada 12 julai berakhir pada 17 julai...penat gila layan budak2 sengal..aku bertugas di bahagian teknikel merangkap videoman yg hebat..hahaha..

tp msr ne plg enjoy sbb ada 2 prank besar yg berjaya,..prank bday freshie dan pgrah projekkk..
sana kamera...situ kamera...lu kena bebbbbb!!hahaha...

mintak maaf byk2 pada adik2 jr yg kena jerkah ngan aku malam 2..aisha yg semput..net yg keriau...lijah yg ati batu dan dak2 laki yg nak belasah aku..

bila aku duduk sorang2 kenang balik peristiwa ne...aku tgt kata2 pakteh aku yg merangkap tokguru k yg byk perturun ilmu kat aku...dia kata kalau selalu amal..boleh kuaq api dr mulut..2 yg tersurat yg tersiratnya dah terbukti...aku jerkah...ratusan org terkesima..seorang semput tiba2(aisha)..beberapa org menagis(laura,nurulain,net dan beberapa yg aku xkenali sgt)...yg xle tgk muka ku trus pon da..haha..DAhSYAT!!!!!!!!!!!

padahal gua belakon ja nak prank bdak2 yg bday bln 7 kat depan 2...wah pasne xmau la amek peranan 2 lg...tp alangkah bgsnya klu aku dpat jerkah musuh2 ISLAM mcm 2 kan..kompom terkencing..teringat kisah sahabat nabi yg jerkh musuh smpai kencing...

apapn byk kenangan,ratusan ilmu,ribuan kawan2,jutaan penglaman aku dapat dari tempoh hanya seminggu ne..alhamdulillah...aku di izinkan ALLAH untuk dapat semua rahmatnya tu..

yg pasti org yg kutuk aku jd oc ne xdapat rahmat ne..cemburu??dengki???sifat melayu yg xreti nak maju.....

pikiaqla sendiri..

live trus dari putra corner, kg baru

wassalam..

Read more...

orientation committee induction course/7-9 julai 09 /pulau pangkor

>> Sunday, July 19, 2009


main buluh sabah


bincang2 iprom


lunch before balik


iprom oc team


mcm post yg sebelum ne..aku mmg dok pikiaq yg kursus oc ne mmg xdak kawan..mmg bosan..tp nasib baik masa kat kampus sebelum brtolak..ak terjumpa beberapa makhluk yg sengal2 belaka..ron yg buncit,jinngo yg byk cakap,bad yg macho, muhsin yg ayu, firdaus yg kecil,naz yg botam, hakim yg upin..maka ak dah lega..ok gakla da jugak muka yg aku kenal..haha..le gak ajak ron isap rokok sambil main perut..haha(tp ron tkt kat cik khairul..haha)..

bergerak dari cc ke lumut jam 10 pg..singgah rawang makan..aku naik van ngan pakcik gulam bersama ayie,wan,pian,jimmy,don & jay..laju nak mampuih org tua 2 bwk..van kami palg awal sampai lumut..haha..siap berenti makan kat setiawan lg..wahaha..mcm schumacher..naik feri jam 3.15ptg..alhmdulillah sampai p.pgkotr jam 3.45 ptg..naik bus + jungle trcking 15 minit (basah gak ar..haha)..sampaila kami ke teluk segadas..pasang kemah..malam ceramah etika oc..kawad kaki atas pantai..wat war cry ikut group..penat gila weh...baca ikrar rukun negara sampai btoi..sampai hafal la..haha..maka kami rayat mesia..blablabla...tidoq..

esok ldk..buat persembahan..group aku wat tarian buluh dari sabah 2..idea oleh cik laura baini..terkoyak suaq track...haha..lompat lbh sgt..haha..tp plg best ptg 2 la..ak dipilih sbgai salah sorang mangsa kemalangan kapal terbang tok aktiviti rescue..belakon pecah kepala..haha mmg best..guna sirap + kopi sbgai darah..yg lain2 ada yg terbakar, mati ,truma, patah2..haha..ptg nak senja..mandi laut..water confident ,snorkling dan kayak (wah best gila..dah 5 tahun xkayak sampai berdarahla kaki aku kena hempap kayak)..its really fun..

mlm da jalan malam masuk utan sorang..xngeri pon...lama naka mampuih tgu turnn..sampai aku le korek lubang kat pantai sedalam lengan aku..sambil sembang2 ngan bdk bru kenal..(kak imah n atin)...mandi jam 4pg then tdoq jam 4.30pg..sjuk weh..

esoknya bersiap2 tok pulang..jinggo n naz kena kaco antu teluk segadas masa perjalanan pulang kat trek tracking..sampai lumut jam 5ptg..mcm besa balik ngan pakcik gulam..f1..kul 9 mlm sampai cc..1st team yg sampai..haha..tp ak tidoq xegt pny..lth dok..

balik umah tidoq sampai sok ptg kol 3..burn jumaat...(truk nya)...
kursus oc ne plg bestla..sbb ak kenal ramai kawan baru (MIIT+IPROM+MESTECH)..sangkaan aku sebelum pg mmg meleset...sebab egt xdak geng..haha

ne antara kawn2 baru yg aku kenal....

hani yg amoi,gumon yg kurus,rocky yg ganas,laura yg sengal,wan yg pemalu,wan iprom yg splastic,pian yg atlet,ayie yg comel,don yg blur,jimmy yg gergasi,kak imah yg permah,atin yg pening,mas yg cumel, kiki yg panjang,dila yg chubby,abe yg protocol,alia yg skt perut,matt yg askar,anis yg senyum,azie yg chubby gak,nad yg rajin, zik yg jalanan sepi, fifi yg wangi sudan dan ramai ag yg aku xegt nama depa..tp suma mmg best r..haha..ok se ya..rock n rocky yeah!!!!!




Read more...

permulaan yg dah lama di rancang

>> Friday, July 17, 2009





aku dah lama nak buat blog ne...tapi xdak masa..n kurang pandai hal2 ni..idea byak..masa gua odw dari kedah ke kl..pada 6 julai 09..jam 12-6 pm..gua sorang2..naik motor wave 125 s gua..bwak lak 80 kmj ja..masa 2 la gua terpikir nak wat blog ne..sbb spanjang perjalanan sejauh 380km 2..mcm2 gua pkiaq..penatnya yg gua rasa..pglaman gua dapat selama 3 taun ulang alik kl-kedah ngan motor..bapa kali gua naik bus..apa yg akan berlaku kat pangkor nanti..padahal gua xkenai spa2 pon..geng gua xdapat pon oc..gua lone ranger..macam mana msr kat campus..apa jadi kat kwn2 kelab motor gua..kawan2 sek gua..kwan2 umah gua pas practl..rancangan projek lembu gua..mak gua duk sorang2 kat umah,,awek gua yg makin degil..hubunagn kami yang makin dingin..dan macamla..so gua tingin nak wat blog ne tok luahkan epilog dan monolog dalaman gua..so t sambung post lain k..nak edit2 pa yg patut lu k..lg satu blog ne tok luahan hati gua sbgai mahasiswa, anak,remaja,rakyat malaysia,ahli kelab,riderboys,ahli dalam masyarakat ne saja k..xdak kena mengena dgn sebarang pahaman politik atau ajaran sesat ya..tq

Read more...
Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget

retro love peace

marilah kita semua bersatu

  © Blogger templates Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP