wedding ride to lumut ogos 2009...

>> Sunday, August 23, 2009


semua crew re10 bersama pasangan pengantin


aku bersama skuad2 yg berkonvoi


akhirnya,..setelah byk yg dipertimbangkan..
dan diracun otak oleh seorang kawan aku syaz..haha
maka aku ambil keputusan last minute untuk ride sekali lagi ke lumut perak..
sbb...kawan aku kawen..pastu dia sendiri yg pgl aku pi kenduri dia..xpi pon xkena kan??...
aku pon heranla...kawan2 kelab aku murah rezki sungguh..ramai bertemu jodoh taun ni..xkurang yg mengikat tali pertunangan..
sampai xmenang tangan nak pi kenduri..sat johor..pastu pahang..pastu mersing pulak..ne perak..ujung taun ne pahang lagik..haha..yg kawen taun pas dah selamat melahirkan dah..
2pon dalam masa kami pi ride ni jugak..haha..adakah sekarng tahun mengawan????hahahahahaha

ni ride ketiga aku ke lumut...2x sebelum ni aku buat solo ride..haha
1st masa bekas awek aku pract kat manjung..2nd masa JOm Heboh taun lepas..pg tlg mak aku menega expo..

so untuk kali ni 2 yg jd berat nak p lg 2..tp bak kata kawan aku, syaz..pi wanlat...have fun..esok ang kawen xdak org pi..haha..aku jawabla aku kawen nnt..depa yg dah kawen la ni anak 3 dah..lagipon aku nak kawen bulan 12..tp taun xtau bila..hahaahhahahaha...
aku gagahkan diri untuk ride kali ni..sbb aku kesian kat dak2 aku..ramai dak baru join ride ni..crew dr melaka pon turun..tp leader sorang pon xfollow..kerjala..moto jem la..kursusla...
jd aku trus wat keputusan cargas!! kol boy(cif marshall) suh pi jugak..klu dak aku xp..


bro bob bersama lc 135nya

sampai tmpt kumpul...sggh aku xsgkla...cempedak goreng pon sedap juga..hahaha(posa2)
ramai gak turun..jumlah suma sekali +-30 biji moto juga...yg double pon ada..semangat aku membara balik..haha..sbb lama xride..huhu..yg xmau pi..tp yg mai lepak juga malam 2 pon ttba berubah fikiran nak pi...dan2 suh tggu dia balik umah packing baju...haha..ati panas tengok rmai..haha..padahal masa meeting malam 2 xsampi 10 org kompom nak pi..


bersama pengantin

alhamdulillah...kami selamat sampai dan pulang...siap singgah Teluk Batik Lg sbb kempunan nak mandi laut..haha..pandan muka kena ketik obor2...gatai2 satu badan..haha..tp main ombak mmg best r..patot org rmai surfing..aku nak try gak r t..awek pon ramai nak cuci mata,...haha

pi sana ada moto yg jem panas..yg patah ekzos pon ada..xkurang aku sendiri..skru ekzos luruh/tercabut kat hgwy...haha...2la jgn merembat dijalanan..haha..tergelak aku..patotla pipe moto aku yg stendet mendet ni ttba bunyi mcm pipe perang..pompompom..rupa2nya ekzos aku dah tercabut...haha..nasib masa btoi2 jatuh 2 kat plaza tol bidor dah...klu tgh hgway mampoih aku...dahla aku belakang skali..jd sweeper..haha..bhy2..kami msa ride 2 smpat melawat ke bengkel motor paling tiptop kat malaysia...johan sprint test (halal) kategori skuter open berkali2 kat litar drag..PAK YEOB MOTORSPORTS...haha..aku egt pakyeob ne tua dah..otai2..tp skali jumpa terkezut aku...punya hensem plus jambu..baru 25 tahun..single lak 2..haha...
tp mmg org yg warakla pakyeob ni..smyg xtggal..dahi berbekas..aku rasa ni la rahsia kejayaaan dia dilitar lumba..fam dia suma warak2..kami sempat melwat moto sprint kat belakang kedai..bawah kelambu...ada 5biji sumanya...ego,lc,125,rxz dan ex5..tiptop semuanya..redi nak masok litar dan menggegar..haha..kat arena sprint sapa xkenal pakyeob ni..moto ego leh tapau gilerra, vs mcm 2 ja..rider adik dia sndiri..hahaha..

ok takat 2 ja kot...kita jumpa dalam ride yg lain ya..gambaq t upload lain sbb nak amek kat org lain..cam hp aku lingkup..dan terus lingkup..haha


semua serba hijau..ikut tema

Read more...

tag dari aten yg pening...

>> Thursday, August 13, 2009

1. Apakah benda yg paling pnting dlm hdup kamu?
mak aku.pelajaran.masadepan
2. Apakah bnda trakhir yg kamu beli dgan wang sndiri?
stokin
3. pada umur barapakah kamu merancang untk b'kahwin?
28~29
4. Di manakah tmpat impian perkahwinan kamu?
kg halaman
5. Berapa lamakah hubungan kamu b'kekalan?
baru pas clash..setahun setengah
6. Adakah anda sedang dlamun cnta?
konpius~~bingung~~xpaham
7. Di manakah restoran trakhir kamu mkan mlm?
kedai pakya tabong aji jln ipoh
8. Apakah nama penuh kamu?
izwan bin moharam
9. Sebutkn 8 nama sahabat yg rapat dgan kamu?
aten,anom,aleng,fizal,chejun,rozai,boya,koyok
10. Upload 3 gmbar2 shabt anda.

aten ag satu gambar wanlat upload kemudian ya...sowi lmbat jwb post..jgn marah ya aten..huhu

Read more...

mrc meeting...

sekarang aku online live dr tabong aji jalan ipoh..
da meeting Malaysia Re-10 Club (MRC)..

esok da konvoi nak pi lumut...
umah wan pomen Mc Donas kenduri..
dia kawen..
aku xtau nak pi ka dak lg..

sen xdak wehh..sapa naka payung..hahaha..
tp xp pon xkena..sbb wan sndri yg jemput aku..

setakat la ni...yg kompom baru 3biji..haha
macam cekelat angin ja suma...

Read more...

wanlat menjawab...

>> Monday, August 10, 2009

wah kali pertama cik wanlat di offer menjawab tag..dulu tertanya2 jugak natang apa la tag ne..haha..awat cam best ja..tingin nak jawab gak..tp xtau lagu mna caranya..haha..la ne telah dijemput khas oleh cik ZINCUN kita (awat cam jenama sesuatu benda ja..haha)..kenala jawab na..nak kenai2 sr2 kata dia..haha..buleh2 abg sr mu sedia tok dikenali..wahaha..papn tengs ya cik ZINCUN
1. Nak tau sangat nama singkatan korang,umo dan dok mana....???
sejak tingkatan 1 sampai la ni..WANLAT..kwn2 SKOBA yg bg..
pastu kat kg, sedara2 pgl IWAN..memori daun pisang~~~~
kdg kalu kwn baru..aku kenal diri WAN suda..haha
umo : 22 tahun dah
tinggal : kg baru...kulim
2.Tiap2 hari ke korang bukak Blog nih??? biasa kol berapa?? lama tak?
x jugak..bila masuk lab baru aku bukak..haha..setiap minggu aku akan masuk lab byk kali..terutama hari isnin..start jam 2.30 ptg sampai 8.30 malam..pastu hari jumaat masuk lagi..haha...lecturer mengajaq kat depan..aku blur..xpaham..jd bukak blog r pa ag..haha
3.Bila dah on kat Blog...apa yg korang buat ek???
1st aku cek komen kat blog aku..then reply kalu tenet laju..pastu usha update post blog kwn2..pastu usha barang baru kat blog2 bandel dan rare...pastu tengok depan belakon tekun belajar bila lecturer usha aku..haha..
4.Penah tak sedang asik melayan intenet ni... korang telah abaikan sesuatu....?
huhu sedih..abai pelajaran sebenarnya time 2..haha..tapi aku xminat lecture teori ni...kalu dia bagi asiment suh design atau analyze guna software lam pc ni aku akan tumpu perhatian sepenuhnya..haha..
5. Macamana cara korang masak maggie ek?
lama xmakan megi sebenaqnya..elaun da masyuk kan..haha..tp dah nak posa ni..cam besa megi akan jadi sahur pabila terdesak..haha..tingat zaman sekola dulu2..ragging jr2 amek ayaq panas kat D.M. guna baldi..pas2 buh megi 5 bungkus dlm baldi 2..pastu patahkan batang hanger..buat chopstick.haha.pa ag pakat2 layan reramai r..haha..kalu warden mai ajak join skali..haha...cara x???try r..
6. hubby korang tau tak korang ada blog ni.... penah tak hubby korang baca blog korang????
hubby ne tok laki ka pompuan hah??klu laki sory weh aku bukan GAY!!!!!!klu baby...gua baru kehilangan..huhu..anyone nak ganti?????
jokin2..
ak nak tag mnde alah ni kt...
ATEN YG PENIN2
sebab aku nak tengok cana dia penin jawab soklan2 ne..haha

Read more...
Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget

retro love peace

marilah kita semua bersatu

  © Blogger templates Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP