fyp_result mmg crossover yg menarik..hahahha

>> Monday, December 7, 2009

aku ngah stay kat tg malim tok buat fyp sempena cuti sem ni..haha..
lepak hotel twinstar ni 5hr..ttp pg pi proton city(mmsb) tok wat project ak yg berkaitan cadcam eng..nasib kat otel baget ni da wifi..hahaha..

walaupon lembab tenet nya..aku berjya cek result ak td..alhmdulillah..dean list ag..syukur Allah..tq mak n fam..tq dr sendri..tq kwn2 yg doakn ak..tq suma...

peace...

Read more...

bandung

>> Monday, November 9, 2009


thanx to mr azam..souvenir from paris of java...bandung

Read more...

SEARCH : otai rock yg terbaik!!!!!

walaupun da lewat..entry kali ni mmg terbaiklah!!tanggal 23 n 24 oktober lalu telah berlansung event internatioal bike rally 2009 bertempat di bukit kiara..mmg raider2 yg trun gla gempak ah!!choppers,bikers,riders,scuterist,kapcais,klasika dan sampaikan beskels pun turun menggamatkn event 2 hari tu..

mcm2 event ada..motorshow, awek2 litar yg sexy..dan paling gempak ARA MUSIC FEST!!!

mmg menarik!!puluhan band perform..indie, reggae..dan jugak rock kangkang!!!black metal pon da..haha

malam 1st
pergh reggae nite..Republic of Brickfield, Pure Vibration, and mcm2 ag..mmg lyn abeh r aku pi menari ngn mat2 reggae kat depan stage 2..haha..depa mabuk..xpala..bersemngat ja..aku yg sedaq ne..berpeluh2 gla..haha..antara lagu yg lyan mlm 2..uptown, emansipasi, org planet dan paling layan No woman no cry cover bob marley.hahaha!!!

petang hari ke 2
indie band..tp aku xpi ujan..haha..plus magun lwt...haha..tp yg perform..the times, pesawat etc..

malam 2nd
haha..ni paling terbaik..mula2 band Bau paastu otai Metal pulak turun..Silkhannaz...mmg terbaik lyn suara jaie dan gorengan gitar daie live!!!aku duk 1st row crowd..haha..mula2 lagu Gerbang Kayangan then lagu pa ntah aku da lupa dan di akhiri ngn cover dr Iron Maiden..kelihatan Ali XPDC kat sblh aku melayan Banging..hahaha..pastu masuk pulak Lan and The Mesin Taip!!Lan mmg terbaik ngn sora nya yg tinggi menusuk lubang telinga ku..band baru, lagu baru, music baru kata Lan...membawakn Mesin waktu, Gerak Hati, Lipstik Plastik Kosmetik dan Kelibat Si Penyair..seterusnya yg aku nanti2kan!!!SEARCH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

haha..terubat kepiluan aku xdpat pi konsert DIAWAN BIRU DEPA ARI 2..kali ni penuh kejutan dimana..tiada Hillary namun KID dan DIN hadir sbgai jemputan..mcm xprcya,,sbb KID & DIN penah kata xamau main dah ngn SEARCH..tp papon lu mmg ROCK!! la broo..intro yg stailo dengan ketukan padu dram YAZID..masuk gorengan gitar KID di padu ngn BASS oleh NASIR dan rhytm oleh DIn..AMY berlari masuk mencapai mic dan terus menyanyikan PAWANA untuk kami di bawah..crowd tanpa disurh2 trus sing along bersam AMY..seterusnya lagu lagenda mereka..ISABELLA..mmg meremang bulu roma aku..haha..ISI & KULIT mengisi ruang seterusnya..dan PELESIT KOTA terus menggegar Padang Ekuestrian Bukit Kiara di malam 2..haha..lantas diakhiri dgn FANTASIA BULAN MADU sebagai santapan buat peminat setia mereka...namun atas desakn crowd yg melaungkan "we want more!!!" beberapa kali..otai rock ini tanpa belas kasihan menghadiahkan MELASTIK KE BINTANG untuk crowd..mmg lyn r bak mai kat angpa...rugi xp..hahaha...

pesawat

aru the ROB

jaie silkhannazz

daie

tafsir sendirila..

bing bang

dira feat shamsul ghau2..

the legend!!!

anak bapak...

sapa kata kid merajuK??da sejuk 2..haha

din pun...

naser yg still maintain..

dentuman yazid






Read more...

KL BIKE RALLY 2009

>> Wednesday, October 21, 2009


jemput ya suma..sila2..
jin n gani kapcai suh pi...
aku n re-10 club insyallah akan turun..

Read more...

the compilation.....

>> Friday, October 16, 2009

salam suma..lama aku xupdate.bz kalah najib..haha.nah amek..entry ni aku namakan kompilasi..macam albumla plak...haha..sbb mmg kompilasi terbaik sepanjang tempoh ini...suma aku sumbat sekali..haha..terimalah..

hlovate~~~aA+bB

.aku settle sebelum balik raya lg...2 hr sblm raya..
.mmg best novel ni..pasai crita didi+benji yg mmg complicated nak paham..haha..
.btoila..ad benda yg lg susah nak paham selain rumus E=mc2..EMOSI...mmg ssh nak paham..haha
.now progress on Gurindam Jiwa..dah nak beh da..cita yg sedih pasai nak handle kematian org yg paling kita syg..
.next..rooftop rank...(thanx to syaz for the recommendation..tp org que ramai r..2 yg layan gurindam dulu 2..)then pelangi..after that finish by 5yers5month..haha..

KAFET aidilfitri gala nite (3 oct 09)

.x foundation unikl nya func..
.aku prog mngr (kafet ct cmpus unikl)
.loc.kelab tasik putrjya..
.bz mmg bz..
.probs mmg probs
.celaru masa event..(mknn xckp & aturcara mjls kelam kabt.haha)
.tp satu la..
.kami berjaya gath seramai +- 180 org drpd 5batch fet dr 7 campus unikl...
.tgok msg2 epy jmp kwn2..amek gmbaq lompat2..sembng2..jmp awek lama..jmp boipren baru..mmg bez..haha..benda yg aku rasa aku berjaya buat walaupun dikritik byk pihak..
tp xkurg jg sokongn dr komiti aku..thanx soo much bro n sis..
.aku akn ttp buat event ag pasne..tok gathkan dak sek ren aku..skoba..and fet 2nd gen..haha..lantak r pa org nak kata..
.next projek tshrt xfet 2nd batch..wait ya!!!

pesta konvo unikl ke-6,picc putrajaya..

.haha..yg ni best..
.aku commmittee booth tok acara ni..
.penat mmg penat..
.tidoq xckp..
.pala celaru..haha
.mula camni..
kerja ni jenngo buat
.pastu aku kesan bberp kepeningan yg berlaku..
.aku tau jenggo dah penat+pening...
.jd kepningan 2 sampaikn terbagi list nama gerai yg xupdate pada s/u (aida) tp kat floor layout update latest pny..haha..
.yg si s/u ni wat lesen berniaga ikut list yg xupdate..
.bila cek balik..makanya..mcm2 benda celaru disana..haha
.oleh tu aku masok cmpur tok tolong suma pihak..jenggo ,aida, n the rest..
.tp pd ms yg sma gak..aku amek gerai..
.mak aku menega..cellfood rawatan segala sel pnykit..
.tp..malam 2 jugak mak aku smpai dr kedah n xtau jln p bngi..(sbb stay budget hotel kat mfi)..
.berbekalkan pglaman aku menunggang moto berkonvoi dan marshall.
aku berjaya settle suma ni..(aku guide mak aku yg naik keta manakala aku naik moto masuk kl yg jem ni..haha)
.wlaupunaku xtidok smpai subuh..haha..
.jam 8 kena pacak kat sana dh..haha..mmg amat2 melatih management skill aku..
.tp bla dh suma settle.aku strt misi solo aku...mmg bestla..jln2..msk dewan utama..mek pic..belagak cam officer..usha awek..haha..amek pic awek..ayat2 walupun xdak hasil..haha..

ALFATIHAH.....

pada selasa (13/10/09) lalu kwn aku paknad..kol..jam 8mlm cam2..bgtau salah sorang kwn pompuan kami masa sekolah menengah sains sultan mohamad jiwa dulu..saudari FATIMATUSSOLIHAH BT AZIZ telah kembali kerahmatullah ptg itu di Chennai, India.. allahyarhamah telah kemalangan dilaggar bus bersama 3 lg rakannya warga negara India.. beliau adalah pelajar pergigian tahun ketiga disalah sebuah dental college disana..berita mengenai kemalangan ini anda boleh dapati di Bharian online, Kosmo online, utusan online dan juga berita TV3 edisi 14,15 dan 16 oktober 2009.. jenazah telah selamat dikebumikan di kg chabang tiga ,terengganu kira2 jam 6.00 ptg semalam (15/10).. ALFATIHAH......semoga diampunkan segala dosa2 simati dan dicucuri rahmat keatas rohnya...amin...

berita penuh klik disini

Read more...

selamat hari raya...maaf zahir dan batin..

>> Monday, September 28, 2009

saya wanlat susun10 jari mintak diampunkan segala kesilapan kata2,pelakuan mahupun perasaan sepanjang mengendalikan blog ini..selamat hari raya maaf zahir dan batin pada semua

gambar2 sekitar raya 2009 di kampung halaman..kedah da peace...


aku.adik aku.kazen.

bersama suku dr ahli keluarga di depan uma pusaka

makan time..hahaha

Read more...

hidup...

>> Saturday, September 12, 2009

selagi hidup bersama masa
selagi itu juga hidup dewasa bersama usia...

dewasakah kita???

Read more...

tunas 08 by Hlovate


hlovate

you wonder
is it an angel or yet
maybe a sweet dream that you can't forget
so closed yet far-fetched
causing you to float on the line
between reality and fantasy

c/o
haunted the nightmares
created the ecstacy
hlovate-oh poisonous honey
love and hate
driving me crazy

the poison ivy of Venus
killing wiyh venom so sweet
you're losing your head
don't want it yet it keeps haunting
losing yourself in the suffocating mist

c/o
the blind arrows of
piercing coldice and warm melting heart
tearing me apart

tunas
2008

lagu ni dalam novel tunas nukilan Hlovate sendiri..haha..
tribute to my schoolmate..a.k.a batch 0004 of skobarian..
thanx 4 my pren..siti aishah aminah sbb bg pinjam novel ne..
sapa yg penah yg duk ostel zaman sekola wajib bc novel ni..haha..tambah2 yg dulu jaat xegt zaman skola.
yg skema ubi lgla patot bc..sbb bagi dia sedar sket kenikmatan kejahatan zaman ostel yg dia xpenah lalui 2..haha.rugi2 xhayati kemasyuran zaman 2..haha
..amat2 mengimbau kenangan zaman persekolahan..
Hlovate tulis cita ne masa dia f3..'99..congrates bro..aku mmg salute r..sbb aku rasa yg dia tulis 2..mmg kena la ngan pengalaman idup aku ni..

walaupun ada yg anggap aku berubah sbb bc novel..jiwang katanya..haha
buat pengetahuan..novel ne bukan novel yg amat jiwang pon..fokus lebih pada pglaman yg mengajar erti kehidupan..huhu..jiwang 2 hanya selitan yg biasa..kehidupan mana xdak cinta kan..

aku pon xpaham la manusia ni kdg2..yg dia layan lagu pasai2 cinta 2 xpa lak..aku rasa majoriti lagu2 dr zaman bethoven sampai zaman faizal tahir pon cinta2 kota..bencinta la apala .hahaha....layan filem cinta..drama cinta...filem ayat2 cinta..2 pon dari novel gak...drama nur kasih 2..adaptasi novel jugak..lagi jiwang kot..haha..tp depa yg tgok xjiwang..yg baca novel ni jugak jiwang..xpala wahai manusia..biasala 2..matlamat menghalalkan cara...
haha...

next Aa+Bb..hasil nukilan Hlovate jugak..sambungan Tunas 08 tapi dia kuar dulu b4 tunas..kita jalan crita kebelakang la..mcm star wars 2..haha..

k papa pun..enjoy life...
peace..love..emphathy..

Read more...

wedding ride to lumut ogos 2009...

>> Sunday, August 23, 2009


semua crew re10 bersama pasangan pengantin


aku bersama skuad2 yg berkonvoi


akhirnya,..setelah byk yg dipertimbangkan..
dan diracun otak oleh seorang kawan aku syaz..haha
maka aku ambil keputusan last minute untuk ride sekali lagi ke lumut perak..
sbb...kawan aku kawen..pastu dia sendiri yg pgl aku pi kenduri dia..xpi pon xkena kan??...
aku pon heranla...kawan2 kelab aku murah rezki sungguh..ramai bertemu jodoh taun ni..xkurang yg mengikat tali pertunangan..
sampai xmenang tangan nak pi kenduri..sat johor..pastu pahang..pastu mersing pulak..ne perak..ujung taun ne pahang lagik..haha..yg kawen taun pas dah selamat melahirkan dah..
2pon dalam masa kami pi ride ni jugak..haha..adakah sekarng tahun mengawan????hahahahahaha

ni ride ketiga aku ke lumut...2x sebelum ni aku buat solo ride..haha
1st masa bekas awek aku pract kat manjung..2nd masa JOm Heboh taun lepas..pg tlg mak aku menega expo..

so untuk kali ni 2 yg jd berat nak p lg 2..tp bak kata kawan aku, syaz..pi wanlat...have fun..esok ang kawen xdak org pi..haha..aku jawabla aku kawen nnt..depa yg dah kawen la ni anak 3 dah..lagipon aku nak kawen bulan 12..tp taun xtau bila..hahaahhahahaha...
aku gagahkan diri untuk ride kali ni..sbb aku kesian kat dak2 aku..ramai dak baru join ride ni..crew dr melaka pon turun..tp leader sorang pon xfollow..kerjala..moto jem la..kursusla...
jd aku trus wat keputusan cargas!! kol boy(cif marshall) suh pi jugak..klu dak aku xp..


bro bob bersama lc 135nya

sampai tmpt kumpul...sggh aku xsgkla...cempedak goreng pon sedap juga..hahaha(posa2)
ramai gak turun..jumlah suma sekali +-30 biji moto juga...yg double pon ada..semangat aku membara balik..haha..sbb lama xride..huhu..yg xmau pi..tp yg mai lepak juga malam 2 pon ttba berubah fikiran nak pi...dan2 suh tggu dia balik umah packing baju...haha..ati panas tengok rmai..haha..padahal masa meeting malam 2 xsampi 10 org kompom nak pi..


bersama pengantin

alhamdulillah...kami selamat sampai dan pulang...siap singgah Teluk Batik Lg sbb kempunan nak mandi laut..haha..pandan muka kena ketik obor2...gatai2 satu badan..haha..tp main ombak mmg best r..patot org rmai surfing..aku nak try gak r t..awek pon ramai nak cuci mata,...haha

pi sana ada moto yg jem panas..yg patah ekzos pon ada..xkurang aku sendiri..skru ekzos luruh/tercabut kat hgwy...haha...2la jgn merembat dijalanan..haha..tergelak aku..patotla pipe moto aku yg stendet mendet ni ttba bunyi mcm pipe perang..pompompom..rupa2nya ekzos aku dah tercabut...haha..nasib masa btoi2 jatuh 2 kat plaza tol bidor dah...klu tgh hgway mampoih aku...dahla aku belakang skali..jd sweeper..haha..bhy2..kami msa ride 2 smpat melawat ke bengkel motor paling tiptop kat malaysia...johan sprint test (halal) kategori skuter open berkali2 kat litar drag..PAK YEOB MOTORSPORTS...haha..aku egt pakyeob ne tua dah..otai2..tp skali jumpa terkezut aku...punya hensem plus jambu..baru 25 tahun..single lak 2..haha...
tp mmg org yg warakla pakyeob ni..smyg xtggal..dahi berbekas..aku rasa ni la rahsia kejayaaan dia dilitar lumba..fam dia suma warak2..kami sempat melwat moto sprint kat belakang kedai..bawah kelambu...ada 5biji sumanya...ego,lc,125,rxz dan ex5..tiptop semuanya..redi nak masok litar dan menggegar..haha..kat arena sprint sapa xkenal pakyeob ni..moto ego leh tapau gilerra, vs mcm 2 ja..rider adik dia sndiri..hahaha..

ok takat 2 ja kot...kita jumpa dalam ride yg lain ya..gambaq t upload lain sbb nak amek kat org lain..cam hp aku lingkup..dan terus lingkup..haha


semua serba hijau..ikut tema

Read more...

tag dari aten yg pening...

>> Thursday, August 13, 2009

1. Apakah benda yg paling pnting dlm hdup kamu?
mak aku.pelajaran.masadepan
2. Apakah bnda trakhir yg kamu beli dgan wang sndiri?
stokin
3. pada umur barapakah kamu merancang untk b'kahwin?
28~29
4. Di manakah tmpat impian perkahwinan kamu?
kg halaman
5. Berapa lamakah hubungan kamu b'kekalan?
baru pas clash..setahun setengah
6. Adakah anda sedang dlamun cnta?
konpius~~bingung~~xpaham
7. Di manakah restoran trakhir kamu mkan mlm?
kedai pakya tabong aji jln ipoh
8. Apakah nama penuh kamu?
izwan bin moharam
9. Sebutkn 8 nama sahabat yg rapat dgan kamu?
aten,anom,aleng,fizal,chejun,rozai,boya,koyok
10. Upload 3 gmbar2 shabt anda.

aten ag satu gambar wanlat upload kemudian ya...sowi lmbat jwb post..jgn marah ya aten..huhu

Read more...

mrc meeting...

sekarang aku online live dr tabong aji jalan ipoh..
da meeting Malaysia Re-10 Club (MRC)..

esok da konvoi nak pi lumut...
umah wan pomen Mc Donas kenduri..
dia kawen..
aku xtau nak pi ka dak lg..

sen xdak wehh..sapa naka payung..hahaha..
tp xp pon xkena..sbb wan sndri yg jemput aku..

setakat la ni...yg kompom baru 3biji..haha
macam cekelat angin ja suma...

Read more...

wanlat menjawab...

>> Monday, August 10, 2009

wah kali pertama cik wanlat di offer menjawab tag..dulu tertanya2 jugak natang apa la tag ne..haha..awat cam best ja..tingin nak jawab gak..tp xtau lagu mna caranya..haha..la ne telah dijemput khas oleh cik ZINCUN kita (awat cam jenama sesuatu benda ja..haha)..kenala jawab na..nak kenai2 sr2 kata dia..haha..buleh2 abg sr mu sedia tok dikenali..wahaha..papn tengs ya cik ZINCUN
1. Nak tau sangat nama singkatan korang,umo dan dok mana....???
sejak tingkatan 1 sampai la ni..WANLAT..kwn2 SKOBA yg bg..
pastu kat kg, sedara2 pgl IWAN..memori daun pisang~~~~
kdg kalu kwn baru..aku kenal diri WAN suda..haha
umo : 22 tahun dah
tinggal : kg baru...kulim
2.Tiap2 hari ke korang bukak Blog nih??? biasa kol berapa?? lama tak?
x jugak..bila masuk lab baru aku bukak..haha..setiap minggu aku akan masuk lab byk kali..terutama hari isnin..start jam 2.30 ptg sampai 8.30 malam..pastu hari jumaat masuk lagi..haha...lecturer mengajaq kat depan..aku blur..xpaham..jd bukak blog r pa ag..haha
3.Bila dah on kat Blog...apa yg korang buat ek???
1st aku cek komen kat blog aku..then reply kalu tenet laju..pastu usha update post blog kwn2..pastu usha barang baru kat blog2 bandel dan rare...pastu tengok depan belakon tekun belajar bila lecturer usha aku..haha..
4.Penah tak sedang asik melayan intenet ni... korang telah abaikan sesuatu....?
huhu sedih..abai pelajaran sebenarnya time 2..haha..tapi aku xminat lecture teori ni...kalu dia bagi asiment suh design atau analyze guna software lam pc ni aku akan tumpu perhatian sepenuhnya..haha..
5. Macamana cara korang masak maggie ek?
lama xmakan megi sebenaqnya..elaun da masyuk kan..haha..tp dah nak posa ni..cam besa megi akan jadi sahur pabila terdesak..haha..tingat zaman sekola dulu2..ragging jr2 amek ayaq panas kat D.M. guna baldi..pas2 buh megi 5 bungkus dlm baldi 2..pastu patahkan batang hanger..buat chopstick.haha.pa ag pakat2 layan reramai r..haha..kalu warden mai ajak join skali..haha...cara x???try r..
6. hubby korang tau tak korang ada blog ni.... penah tak hubby korang baca blog korang????
hubby ne tok laki ka pompuan hah??klu laki sory weh aku bukan GAY!!!!!!klu baby...gua baru kehilangan..huhu..anyone nak ganti?????
jokin2..
ak nak tag mnde alah ni kt...
ATEN YG PENIN2
sebab aku nak tengok cana dia penin jawab soklan2 ne..haha

Read more...

anugerah dekan semester julai 2008

>> Wednesday, July 29, 2009


aku duduk depan skali ujung skali belah kiri anda

majlis anugerah dekan iprom


sijil2 dean list

alhamdulillah...selama pengjian aku kat unikl iprom ni..semester ni ja(sem 5@julai 08) ...sebelum practical ...aku berjaya capai dean list...sem 1 dlu hampir..0.03 saja memisahkan ruang antara aku dan anugerah dekan ni...terkilan jugak la...tp 2la org cakap kita usaha..ALLAH yg susun semua dlm kehidupan ne..


idola aku HASNAH BT HARUN (mak aku la..)

anugerah ni aku tribute kat mak yg aku sayangi..thanx mom..love u sooo much..bg aku sapot tok sambung cita2 dia yg xle mengaji dulu(belajar)..sbb kemiskinan..dan xdak org nak monitor..(tok mah (mak kepada mak aku)) arwah msa mak aku darjah 1...jadi mak aku mengaji sampai darjah 5 saaj..mak aku xbodo..pandai sgt2..selalu dapat no 1/2 ja (fight ngan maksu aku..kembar dia..)..atlet lak 2..tp rexki xdak org dulu susah..xle sekola..motong getah ja..pas2 keja kilang..tp mak aku pandai speaking gak tau..haha..

dia selalu cita susah org dulu cana..p sekolah jalan kaki berbatu2..kasut koyak2..kotor gila bila jalan ikut tanah merah..masuk paya...terjun sg..baju season..beg sekolah pakai beg plastic AJINOMOTO ja(ala mcm plastic F.O.S tu yg angpa slalu p soping 2)..duit belanja sekupang ja..kadang2 xdak..bawak bekal dr umah kdg2 2..sekupang beli nasi lemak..minum ayaq plak..ayaq paip ja...sbb 2 la aku xkisah klu langah(minum) ayaq paip ja masa sekolah2 dulu even la ni..(ubat tok org pandai kot)haha..sbb masa aku sekola sains dlu..ayaq paipla suma berebut nak...sorang beli ayaq sirap..pas2 refill kat paip..pakat2 hirup..abehh...refill lg..mcm mcd lak kan.hahaha...

balik kat cita mak aku..2la yg wat aku semangat nak belajaq..selalu dia cita2..tmbh2 bila mak menakan n pak menakan(pak/mak sedara) aku ada..lg mcm cita2 kuaq..n setiapkali dia cita2..aku mesti sebak..sedih..xtahan..kdg2 menitik gak ayaq mata jantan aku ni..xle tahan weh..tgk bersamamu pun aku sebak..ni dok taip ni pon sedih sgt2...tingt mak aku susah pyh srg2 kat umah kerja kuat smpai tgh mlm2 cr duit tok aku ngan adik2..nak arap bapak...emmm ampeh..sebulan bg rm50 ja..awat dia egt anak2 dia ni makan cokodok p tadika ka ari2..xbesaq2???xpala..dh 11 tahun aku xtgk muka dia..mati pon xpala dr ada pak mcm 2..ampeh!!!haha..

sbb 2la aku nak mengaji pandai2..grad cepat2..kerja cepat2..kerja elok2..nak balik kg...duk umah..nak jaga mak aku..nak sara adik2 aku mengaji plak..aku nak bukak bisnes yg aku rncg ngan kazen aku yg dah nak grad 2..

so aku da lg 2 sem..aku nak shoot dean list ag!!!wlupun da segolongan kwn2 aku kutuk2 minat aku kat sukan permotoran..mat rempit la apala,,meetingla..sukaneka matrempitla..ya aku mmg minat motor..mekap motor..kuaq lepak mlm mgu,konvoi tp aku bukan rempit haram jadhah 2 k..aku sekadar rider boy ja k..lesen rodtek complete..ikat tali helmet..pakai motor standard..ada side mirror..lampu depan belakang menyala..yg penting xlari rodblok..dan kawan ngan polis..

dan paling penting!!!matrempit yg suka kuaq malam minggu lepak smpai pagi join sukaneka matrempit ni tetap buktikan dia bleh dapat dean list kawan2!!!!!!!!!!!!!!


IZWAN@WANLAT..
SETIAUSAHA MAJLIS,
KELAB PERMOTORAN RE-10 MALAYSIA
MALAYSIA RE-10 CLUB(MRC)

Read more...

21 julai 2009~~~maafkan aku...

>> Monday, July 27, 2009


tarikh yg aku akan igat sampai bila2...our love relationship stops there..but not the relationship itself...we still frenz as before...akan kusimpan kenangan cinta kita...xkan terpadam selamanya...(gersang-masih aku terasa)

thanx a lot nooraziela bt md tahir for coming into mylife when i really need sum1 by myside..tp jodh kita xpanjang..sy wat keputusan ne tok kebaikan masa depan awak..sya bukan lelaki idaman awak...saya xle bahagiakan awak..awak pon da grad n kerja skarang kan...teruskan kejar cita2 anda k..jgn lupa asal usul..balas jasa org yg tolong awk selama ni k..espc tok,tokwan,kak.maksu.maklong.makndak n makteh n fam depa suma..harap awak jumpa lelaki yg btol2 buleh bahagia kan awak dan ada ciri2 idaman awak k...jan mcm sy k..

really sorry......

bulan julai malang kot tok aku..awek 1st putus julai gak..date xegt..awek 2nd aku lepas kat laki 2 pon 30 julai ...yg 3rd ne plak 21 julai...ntahla...cuma 12 julai ja hari yg terbaik bagi aku..bday mak aku yg tercinta...mak rindu mak................... ;(

Read more...

minggu silaturahim julai 2009 unikl iprom



bermula pada 12 julai berakhir pada 17 julai...penat gila layan budak2 sengal..aku bertugas di bahagian teknikel merangkap videoman yg hebat..hahaha..

tp msr ne plg enjoy sbb ada 2 prank besar yg berjaya,..prank bday freshie dan pgrah projekkk..
sana kamera...situ kamera...lu kena bebbbbb!!hahaha...

mintak maaf byk2 pada adik2 jr yg kena jerkah ngan aku malam 2..aisha yg semput..net yg keriau...lijah yg ati batu dan dak2 laki yg nak belasah aku..

bila aku duduk sorang2 kenang balik peristiwa ne...aku tgt kata2 pakteh aku yg merangkap tokguru k yg byk perturun ilmu kat aku...dia kata kalau selalu amal..boleh kuaq api dr mulut..2 yg tersurat yg tersiratnya dah terbukti...aku jerkah...ratusan org terkesima..seorang semput tiba2(aisha)..beberapa org menagis(laura,nurulain,net dan beberapa yg aku xkenali sgt)...yg xle tgk muka ku trus pon da..haha..DAhSYAT!!!!!!!!!!!

padahal gua belakon ja nak prank bdak2 yg bday bln 7 kat depan 2...wah pasne xmau la amek peranan 2 lg...tp alangkah bgsnya klu aku dpat jerkah musuh2 ISLAM mcm 2 kan..kompom terkencing..teringat kisah sahabat nabi yg jerkh musuh smpai kencing...

apapn byk kenangan,ratusan ilmu,ribuan kawan2,jutaan penglaman aku dapat dari tempoh hanya seminggu ne..alhamdulillah...aku di izinkan ALLAH untuk dapat semua rahmatnya tu..

yg pasti org yg kutuk aku jd oc ne xdapat rahmat ne..cemburu??dengki???sifat melayu yg xreti nak maju.....

pikiaqla sendiri..

live trus dari putra corner, kg baru

wassalam..

Read more...

orientation committee induction course/7-9 julai 09 /pulau pangkor

>> Sunday, July 19, 2009


main buluh sabah


bincang2 iprom


lunch before balik


iprom oc team


mcm post yg sebelum ne..aku mmg dok pikiaq yg kursus oc ne mmg xdak kawan..mmg bosan..tp nasib baik masa kat kampus sebelum brtolak..ak terjumpa beberapa makhluk yg sengal2 belaka..ron yg buncit,jinngo yg byk cakap,bad yg macho, muhsin yg ayu, firdaus yg kecil,naz yg botam, hakim yg upin..maka ak dah lega..ok gakla da jugak muka yg aku kenal..haha..le gak ajak ron isap rokok sambil main perut..haha(tp ron tkt kat cik khairul..haha)..

bergerak dari cc ke lumut jam 10 pg..singgah rawang makan..aku naik van ngan pakcik gulam bersama ayie,wan,pian,jimmy,don & jay..laju nak mampuih org tua 2 bwk..van kami palg awal sampai lumut..haha..siap berenti makan kat setiawan lg..wahaha..mcm schumacher..naik feri jam 3.15ptg..alhmdulillah sampai p.pgkotr jam 3.45 ptg..naik bus + jungle trcking 15 minit (basah gak ar..haha)..sampaila kami ke teluk segadas..pasang kemah..malam ceramah etika oc..kawad kaki atas pantai..wat war cry ikut group..penat gila weh...baca ikrar rukun negara sampai btoi..sampai hafal la..haha..maka kami rayat mesia..blablabla...tidoq..

esok ldk..buat persembahan..group aku wat tarian buluh dari sabah 2..idea oleh cik laura baini..terkoyak suaq track...haha..lompat lbh sgt..haha..tp plg best ptg 2 la..ak dipilih sbgai salah sorang mangsa kemalangan kapal terbang tok aktiviti rescue..belakon pecah kepala..haha mmg best..guna sirap + kopi sbgai darah..yg lain2 ada yg terbakar, mati ,truma, patah2..haha..ptg nak senja..mandi laut..water confident ,snorkling dan kayak (wah best gila..dah 5 tahun xkayak sampai berdarahla kaki aku kena hempap kayak)..its really fun..

mlm da jalan malam masuk utan sorang..xngeri pon...lama naka mampuih tgu turnn..sampai aku le korek lubang kat pantai sedalam lengan aku..sambil sembang2 ngan bdk bru kenal..(kak imah n atin)...mandi jam 4pg then tdoq jam 4.30pg..sjuk weh..

esoknya bersiap2 tok pulang..jinggo n naz kena kaco antu teluk segadas masa perjalanan pulang kat trek tracking..sampai lumut jam 5ptg..mcm besa balik ngan pakcik gulam..f1..kul 9 mlm sampai cc..1st team yg sampai..haha..tp ak tidoq xegt pny..lth dok..

balik umah tidoq sampai sok ptg kol 3..burn jumaat...(truk nya)...
kursus oc ne plg bestla..sbb ak kenal ramai kawan baru (MIIT+IPROM+MESTECH)..sangkaan aku sebelum pg mmg meleset...sebab egt xdak geng..haha

ne antara kawn2 baru yg aku kenal....

hani yg amoi,gumon yg kurus,rocky yg ganas,laura yg sengal,wan yg pemalu,wan iprom yg splastic,pian yg atlet,ayie yg comel,don yg blur,jimmy yg gergasi,kak imah yg permah,atin yg pening,mas yg cumel, kiki yg panjang,dila yg chubby,abe yg protocol,alia yg skt perut,matt yg askar,anis yg senyum,azie yg chubby gak,nad yg rajin, zik yg jalanan sepi, fifi yg wangi sudan dan ramai ag yg aku xegt nama depa..tp suma mmg best r..haha..ok se ya..rock n rocky yeah!!!!!




Read more...

permulaan yg dah lama di rancang

>> Friday, July 17, 2009





aku dah lama nak buat blog ne...tapi xdak masa..n kurang pandai hal2 ni..idea byak..masa gua odw dari kedah ke kl..pada 6 julai 09..jam 12-6 pm..gua sorang2..naik motor wave 125 s gua..bwak lak 80 kmj ja..masa 2 la gua terpikir nak wat blog ne..sbb spanjang perjalanan sejauh 380km 2..mcm2 gua pkiaq..penatnya yg gua rasa..pglaman gua dapat selama 3 taun ulang alik kl-kedah ngan motor..bapa kali gua naik bus..apa yg akan berlaku kat pangkor nanti..padahal gua xkenai spa2 pon..geng gua xdapat pon oc..gua lone ranger..macam mana msr kat campus..apa jadi kat kwn2 kelab motor gua..kawan2 sek gua..kwan2 umah gua pas practl..rancangan projek lembu gua..mak gua duk sorang2 kat umah,,awek gua yg makin degil..hubunagn kami yang makin dingin..dan macamla..so gua tingin nak wat blog ne tok luahkan epilog dan monolog dalaman gua..so t sambung post lain k..nak edit2 pa yg patut lu k..lg satu blog ne tok luahan hati gua sbgai mahasiswa, anak,remaja,rakyat malaysia,ahli kelab,riderboys,ahli dalam masyarakat ne saja k..xdak kena mengena dgn sebarang pahaman politik atau ajaran sesat ya..tq

Read more...
Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget

retro love peace

marilah kita semua bersatu

  © Blogger templates Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP