wedding ride to lumut ogos 2009...

>> Sunday, August 23, 2009


semua crew re10 bersama pasangan pengantin


aku bersama skuad2 yg berkonvoi


akhirnya,..setelah byk yg dipertimbangkan..
dan diracun otak oleh seorang kawan aku syaz..haha
maka aku ambil keputusan last minute untuk ride sekali lagi ke lumut perak..
sbb...kawan aku kawen..pastu dia sendiri yg pgl aku pi kenduri dia..xpi pon xkena kan??...
aku pon heranla...kawan2 kelab aku murah rezki sungguh..ramai bertemu jodoh taun ni..xkurang yg mengikat tali pertunangan..
sampai xmenang tangan nak pi kenduri..sat johor..pastu pahang..pastu mersing pulak..ne perak..ujung taun ne pahang lagik..haha..yg kawen taun pas dah selamat melahirkan dah..
2pon dalam masa kami pi ride ni jugak..haha..adakah sekarng tahun mengawan????hahahahahaha

ni ride ketiga aku ke lumut...2x sebelum ni aku buat solo ride..haha
1st masa bekas awek aku pract kat manjung..2nd masa JOm Heboh taun lepas..pg tlg mak aku menega expo..

so untuk kali ni 2 yg jd berat nak p lg 2..tp bak kata kawan aku, syaz..pi wanlat...have fun..esok ang kawen xdak org pi..haha..aku jawabla aku kawen nnt..depa yg dah kawen la ni anak 3 dah..lagipon aku nak kawen bulan 12..tp taun xtau bila..hahaahhahahaha...
aku gagahkan diri untuk ride kali ni..sbb aku kesian kat dak2 aku..ramai dak baru join ride ni..crew dr melaka pon turun..tp leader sorang pon xfollow..kerjala..moto jem la..kursusla...
jd aku trus wat keputusan cargas!! kol boy(cif marshall) suh pi jugak..klu dak aku xp..


bro bob bersama lc 135nya

sampai tmpt kumpul...sggh aku xsgkla...cempedak goreng pon sedap juga..hahaha(posa2)
ramai gak turun..jumlah suma sekali +-30 biji moto juga...yg double pon ada..semangat aku membara balik..haha..sbb lama xride..huhu..yg xmau pi..tp yg mai lepak juga malam 2 pon ttba berubah fikiran nak pi...dan2 suh tggu dia balik umah packing baju...haha..ati panas tengok rmai..haha..padahal masa meeting malam 2 xsampi 10 org kompom nak pi..


bersama pengantin

alhamdulillah...kami selamat sampai dan pulang...siap singgah Teluk Batik Lg sbb kempunan nak mandi laut..haha..pandan muka kena ketik obor2...gatai2 satu badan..haha..tp main ombak mmg best r..patot org rmai surfing..aku nak try gak r t..awek pon ramai nak cuci mata,...haha

pi sana ada moto yg jem panas..yg patah ekzos pon ada..xkurang aku sendiri..skru ekzos luruh/tercabut kat hgwy...haha...2la jgn merembat dijalanan..haha..tergelak aku..patotla pipe moto aku yg stendet mendet ni ttba bunyi mcm pipe perang..pompompom..rupa2nya ekzos aku dah tercabut...haha..nasib masa btoi2 jatuh 2 kat plaza tol bidor dah...klu tgh hgway mampoih aku...dahla aku belakang skali..jd sweeper..haha..bhy2..kami msa ride 2 smpat melawat ke bengkel motor paling tiptop kat malaysia...johan sprint test (halal) kategori skuter open berkali2 kat litar drag..PAK YEOB MOTORSPORTS...haha..aku egt pakyeob ne tua dah..otai2..tp skali jumpa terkezut aku...punya hensem plus jambu..baru 25 tahun..single lak 2..haha...
tp mmg org yg warakla pakyeob ni..smyg xtggal..dahi berbekas..aku rasa ni la rahsia kejayaaan dia dilitar lumba..fam dia suma warak2..kami sempat melwat moto sprint kat belakang kedai..bawah kelambu...ada 5biji sumanya...ego,lc,125,rxz dan ex5..tiptop semuanya..redi nak masok litar dan menggegar..haha..kat arena sprint sapa xkenal pakyeob ni..moto ego leh tapau gilerra, vs mcm 2 ja..rider adik dia sndiri..hahaha..

ok takat 2 ja kot...kita jumpa dalam ride yg lain ya..gambaq t upload lain sbb nak amek kat org lain..cam hp aku lingkup..dan terus lingkup..haha


semua serba hijau..ikut tema

1 comments:

meowcatfish August 24, 2009 at 10:35 AM  

huhu
sungguh menarik post kali neh...
xlupa juga pd member y meracun tuh kn..
hak3x!!
la br taw, rahsie kejayaan ats litar!!
slt xtgl dahi bbkas!!
take notes la kpd mat2 rempit...
ahakz!!
ha..
nnt law da kekeliruan dan kekusutan..
ha mai la dtg jmpa y pakar meracun..
wakaka!!

Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget

retro love peace

marilah kita semua bersatu

  © Blogger templates Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP